PlayStation 5-systeemupdate voegt meer audio- en toegankelijkheidsopties toe
Nieuws

PlayStation 5-systeemupdate voegt meer audio- en toegankelijkheidsopties toe

Later deze maand wordt de PlayStation-app ook van een update voorzien

Sony heeft een nieuwe systeemupdate voor PlayStation 5 uitgebracht, waarmee onder andere nieuwe opties voor toegankelijkheid en audio worden toegevoegd.

Veel van de toevoegingen werden eerder al door een selectie aan spelers getest via een bètaversie. Zo ondersteunt het systeem nu Dolby Atmos HDMI-apparaten zoals home cinema-systemen en soundbars. Op die manier kan 3D Audio ook op Atmos-apparaten gehoord worden. Verder kan men het 'biep'-geluid wanneer de console aangaat uitzetten.

Onder de nieuwe toegankelijkheidsopties vallen de mogelijkheid om een tweede controller als 'helpende hand' toe te voegen, zodat bijvoorbeeld een ouder zijn of haar kind kan helpen met het spelen van een game. Ook kan haptische feedback worden aangezet wanneer er door systeemmenu's wordt genavigeerd.

Remote Play wordt nu ook ondersteund op apparaten die op Android TV OS12 lopen, bijvoorbeeld de Chromecast met Google TV en de BRAVIA XR A95L-televisie. Remote Play stelt gebruikers in staat hun PlayStation-games naar mobiele apparaten te streamen.

Ergens later deze maand moeten er tot slot ook verbeteringen naar de officiële PlayStation-app voor smartphones komen. Zo wordt het mogelijk om met emojis op berichten te reageren en een preview van iemands Share Screen te bekijken voordat men besluit in de party te gaan.

Op PlayStation Blog is de inhoud van de systeemupdate er op na te slaan.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Uitgebreide gameplay van vr-game Metro Awakening te zien
Nieuws

Uitgebreide gameplay van vr-game Metro Awakening te zien

Komt op 7 november naar PlayStation VR2, pc vr en Meta Quest 2 en 3

Er is een nieuwe gameplayvideo uitgekomen van de aankomende virtualrealityshooter Metro Awakening.

In de gameplayvideo is te zien hoe spelers vertoeven in de gebruikelijke metrostelsels die bekende kost zijn voor fans van de serie. Natuurlijk is de ervaring ditmaal anders, aangezien het spel met een vr-helm op het hoofd wordt gespeeld.

Metro Awakening is een verhaalgedreven prequel op de Metro-reeks waarin spelers wederom een post-apocalyptische wereld verkennen. Daarbij is Dmitry Glukhovsky, de schrijver van de boeken waarop de games zijn gebaseerd, betrokken bij het project.

De game wordt ontwikkeld door Vertigo Games - de Nederlandse studio achter de Arizona Sunshine-spellen - in samenwerking met Deep Silver, en komt op 7 november naar PlayStation VR2, pc vr en Meta Quest 2 en 3.

De Metro-reeks is zoals gezegd gebaseerd op de boeken van de Russische schrijver Dmitry Glukhovsky, waarin de wereld in puin ligt na globale biologische en nucleaire oorlogsvoering. Er zijn tot nu toe drie games in de reeks uitgekomen: Metro 2033, Metro: Last Light en Metro Exodus.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Halo Infinite krijgt een derdepersoonsaanzicht
Nieuws

Halo Infinite krijgt een derdepersoonsaanzicht

Via een update in november

Halo Infinite ontvangt in de loop van november de optie om de game met een derdepersoonsaanzicht te spelen.

Dat werd tijdens het 2024 Halo World Championship-toernooi te Seattle aangekondigd. Ergens in november verschijnt een nieuwe update voor de game, waarmee men de optie krijgt om de camera achter de schouder van het speelbare personage te plaatsen. Dit is voor het eerst in een Halo-game.

343 Industries gaf wel aan dat de optie niet zomaar in elke modus ingeschakeld kan worden, maar dat de ontwikkelaar dit per modus beschikbaar moet stellen. Zeker is in ieder geval dat het in de Forge-modus beschikbaar komt, en dat er een third-person-versie van Firefight wordt toegevoegd via een toekomstige update.

De meningen over de aankomende toevoeging zijn verdeeld onder de fans. Velen zijn enthousiast dat het mogelijk wordt om Halo Infinite (deels) in de derde persoon te spelen, terwijl anderen opperen dat dit een poging is om de Fortnite-doelgroep aan te spreken.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Eerste Fallout-seizoen is door honderd miljoen mensen bekeken
Nieuws

Eerste Fallout-seizoen is door honderd miljoen mensen bekeken

Een groot succes voor Amazon en Bethesda

Het eerste seizoen van de Amazon Prime-serie Fallout is inmiddels door honderd miljoen mensen bekeken.

Dat werd eerder deze week via social media aangekondigd. Het is daarbij niet bekend wat precies onder een kijker valt - of bijvoorbeeld het gehele seizoen bekeken moet worden om mee te tellen - maar ondanks dat is het een erg hoog aantal kijkers.

In de eerste zestien dagen sinds release van de serie werden er al 65 miljoen kijkers bereikt, en de verkoop- en spelerscijfers van diverse Fallout-games stegen dan ook als gevolg daarvan. Een tweede seizoen komt dan ook zo snel mogelijk uit. "We geven er flink gas op om het tweede seizoen zo snel als mogelijk is uit te brengen", aldus de showrunners eerder dit jaar.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!