PlayStation 5 is 59,3 miljoen keer verscheept, Helldivers 2 bereikt de 12 miljoen

PlayStation 5 is 59,3 miljoen keer verscheept, Helldivers 2 bereikt de 12 miljoen

Sony heeft het afgelopen fiscale jaar, dat eindige op 31 maart 2024, 20,8 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 verscheept. In totaal zijn er wereldwijd nu 59,3 miljoen exemplaren verscheept.

Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. In eerste instantie was het de bedoeling dat er het afgelopen fiscale jaar 25 miljoen exemplaren van de console zouden worden verscheept, maar eerder werd dit al bijgesteld naar 21 miljoen. Ook dat haalde het bedrijf dus net niet.

De PS5-verkoop is het afgelopen fiscale jaar met 1,7 miljoen exemplaren gestegen, al zijn er in het laatste kwartaal 1,8 miljoen minder exemplaren van de console ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar verkocht. In het huidige fiscale jaar verwacht Sony een daling: het bedrijf voorspelt 18 miljoen exemplaren te verschepen.

Eerder gaf het bedrijf al aan dat het dit fiscale jaar niet van plan is om nieuwe delen in zijn grootste franchises uit te brengen - al sluit dat nieuwe IP en games in iets kleinere franchises natuurlijk niet uit. Sony benadrukt dat het nog altijd van plan is om de live-service first-person shooter Concord van Firewalk Studios ergens in 2024 uit te brengen.

Helldivers 2 blijkt een groot succes: het is de snelst verkopende game rond release voor Sony ooit en "overstijgt verwachtingen". In de eerste twaalf weken sinds release zijn er 12 miljoen exemplaren van verkocht op PlayStation 5 en pc bij elkaar opgeteld.

Vandaag werden ook de vervangers van voormalige PlayStation-CEO Jim Ryan aangekondigd. Hermen Hulst en Hideaki Nishino zullen vanaf 1 juni samen de positie bekleden.

Er gaan al geruime tijd geruchten dat Sony werkt aan een PlayStation 5 Pro die ergens later dit jaar uitkomt. Op moment van schrijven is dit niet officieel bevestigd. Onlangs lekten er nog mogelijke specificaties van de console uit.

Helldivers 2

Helldivers 2 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

ik vermoed dat er heel wat first party studios aan ps5 pro updates werken momenteel van hun titels, maar goed dat ding is nog niet eens aangekondigd, ik gis maar wat.

0
test

Ja dat gok ik ook. Ik denk ook dat ghost twee een beetje de game word die als eerste komt voor de pro als zoals horizon dat toen deed met ps4 pro. Ik vermoed ook dat sony veel consoles gaat verkopen weer als gta 6 uitkomt want die komt eerst alleen op ps5 en series uit en later pc. Dus console verkopen zullen dan wel weer een boost krijgen vooral die van sony.

0
test

Ik denk helaas dat we Ghost of Tsushima pas in 2026 zullen spelen.

0
test

@POKLAAN dat zou best kunnen maar ze zullen de game wel een keer moeten showen, denk early 2026 feb maart ofzo de release datum dan voor ghost.

[Reactie gewijzigd door hulstpower op 15 mei 2024 - 07:34]

0

Aanbevolen voor jou