Patent wijst mogelijk op realistischere animaties in Grand Theft Auto 6

Patent wijst mogelijk op realistischere animaties in Grand Theft Auto 6

De techniek wordt 'System and Method for Virtual Character Locomotion' genoemd

Fans zijn op een patent van uitgever Take-Two Interactive gestuit wat mogelijk wijst op de aanwezigheid van realistische animaties van personages in het aankomende Grand Theft Auto 6.

Op Reddit werd het patent gedeeld. Daarbij worden zowel Take-Two als Tobias Kleanthous in het patent genoemd. Laatstgenoemde werd ook al genoemd in de uitgelekte informatie rondom Grand Theft Auto 6 vorig jaar, en de persoon in kwestie zou van 2014 tot en met 2021 bij Rockstar hebben gewerkt, waar hij zich specialiseerde in animatie en AI-gameplay. Gezien deze feiten speculeren fans dan ook dat het vastgelegde patent specifiek technologie beschrijft dat gebruikt wordt in het nog niet onthulde Grand Theft Auto 6.

Kleanthous blijkt de uitvinder van 'System and Method for Virtual Character Locomotion', een nieuwe animatietechniek waarmee bewegingen van personages in een game natuurlijker en realistischer overkomen. Simpel uitgelegd worden er niet voor elke situatie aparte animaties gecreëerd, maar is er een complete bibliotheek aan bewegingen waaruit de game de meest geschikte voor een situatie kiest en aan elkaar koppelt - bijvoorbeeld om weer te geven dat een personage moe of gewond is.

Dit moet een grotere diversiteit aan meer natuurgetrouwe bewegingen opleveren. Op Reddit speculeren fans dat dit er voor gaat zorgen dat de spelwereld van GTA 6 nog realistischer aan gaat voelen, en dat computergestuurde personages op natuurlijke wijze op situaties reageren - bijvoorbeeld wanneer in-game het weer omslaat.

Rockstar werkt al geruime tijd aan de nieuwe Grand Theft Auto-game, maar officieel is er nagenoeg niets bekend. Vorig jaar lekten er beelden van een vroege versie van de game uit. Deze lijken andere geruchten te bevestigen die melding maken van twee hoofdpersonages - een man en een vrouw - en een spelwereld gebaseerd op Miami en omstreken - oftewel Vice City. Het is niet bekend wanneer Rockstar de game officieel uit de doeken doet.

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou