Ontwikkelaar Palworld en Sony richten samen nieuw bedrijf op

Ontwikkelaar Palworld en Sony richten samen nieuw bedrijf op

Meer dan alleen games

Pocket Pair, de ontwikkelaar van Palworld, richt samen met Sony een nieuw bedrijf op om de franchise verder uit te breiden.

Het nieuwe bedrijf gaat Palworld Entertainment heten en moet de ontwikkeling van de serie in 'meerdere facetten' versnellen. Hierbij moet je dus niet alleen denken aan games, maar ook mogelijk andere adaptaties.

Het gaat om een gezamenlijke onderneming, waar naast Pocket Pair ook in is geïnvesteerd door Sony, via zijn dochterondernemingen Sony Music Entertainment en Aniplex. Deze keuze is opvallend, aangezien Palworld dit jaar in vroegtijdige toegang naast pc exclusief uitkwam voor Xbox-consoles. Tot op heden is er nog geen PlayStation-versie aangekondigd.

De Palworld-ontwikkelaar heeft direct aangekondigd dat er binnenkort merchandise uitkomt van de game. Dit zal later dit jaar beschikbaar komen via de winkel van Aniplex, een dochteronderneming van Sony.

De Early Access-versie kwam begin dit jaar uit en werd een van de grote successen van 2024: in één maand tijd werden er 25 miljoen spelers bereikt. Eind vorige maand kwam er een grote update uit voor de game, inclusief een nieuw eiland.

In de game kunnen spelers zogeheten Pals verzamelen. Deze wezens helpen spelers met klusjes op de boerderij en kunnen ter bescherming dienen, maar kunnen ook verkocht worden. Daarnaast verkennen spelers diverse kerkers. Daarbij kunnen Pals worden neergeschoten, zodat ze voedsel of materialen opleveren.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Aparte samenwerking. Palworld voor de PS5 was zo goed als al aangekondigd door ze. Het is eerder een kwestie van tijd.

0
test

Nee niet apart want ik gok zo dat sony nu een deel eigenaar word van de pallworld ip. En denk dat sony hier veel geld in ziet zoals minecraft of pokemon of fortnite. Ik had alleen niet sony verwacht als partner maar eerder xbox omdat hun al samenwerkte. Maar hele slimme zet denk ik zo van sony. En denk dat een ps release niet lang op zich zal wachten gok ik dan.

0
test

Hele slimme zet van Sony. Word misschien niet zo groot als Pokémon maar het heeft heel veel potentie. Leuke merchandise van palworld kan prima.

-1
test

Ik weet niet hoeveel mensen het nu nog spelen maar ik denk niet dat het in de buurt zal komen van Pokemon. Het succes van Pokemon is grotendeels te danken aan de anime serie. Je kunt niet bepaald een anime serie maken van mensen en monsters die elkaar vermoorden met wapens haha.

0

nou ja, ze willen de franchise verder uitbreiden dus misschien komt die serie er wel. Ik denk wel dat Nintendo dan even op de deur klopt

0

Aanbevolen voor jou