Nieuwe EA Sports FC24-video richt zich op Clubs-modus
Nieuws

Nieuwe EA Sports FC24-video richt zich op Clubs-modus

De opvolger van Fifa verschijnt op 29 september

Electronic Arts heeft een nieuwe video uitgebracht van EA Sports FC24, de opvolger van de Fifa-reeks. De video draait vooral om de Clubs-modus.

De video maakt duidelijk dat cross-play mogelijk is voor iedereen die op een systeem van dezelfde generatie speelt. Dus pc-, PlayStation 5- en Xbox Series-spelers kunnen met en tegen elkaar spelen, en PS4- en Xbox One-spelers kunnen het tegen elkaar opnemen. Dit geldt ook voor de Clubs-modus, waarin spelers één sterspeler besturen en andere spelers dus andere voetballers kunnen besturen. De complete video is hieronder te bekijken.

Onlangs bracht EA ook al een soortgelijke 'deep dive' uit over Ultimate Team. Bekijk die video hier.

Eerder plaatsten we een uitgebreide preview uit van EA Sports FC24. Lars Cornelis meldt daarin het volgende: "FC24 mag dan van naam zijn veranderd, in zijn kern is het net als de Fifa’s van de afgelopen jaren helemaal geen voetbalsimulatie. Het is een voetbalfantasie. Voetbalsimulaties stierven uit toen Konami de naam Pro Evolution Soccer liet vallen, en niets wijst erop dat EA zich geroepen voelt dit jaar in dat gat te springen, ondanks de mooie verhalen over Hypermotion en Opta-data."

EA Sports FC24 verschijnt op 29 september uit op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Met de Ultimate Edition krijgen gamers een week eerder toegang tot de game.

Watch on YouTube

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
LittleBigPlanet 3 wordt uit de verkoop gehaald
Nieuws

LittleBigPlanet 3 wordt uit de verkoop gehaald

Mensen die de game al hebben gekocht, kunnen hem blijven spelen

LittleBigPlanet 3 wordt vanaf 31 oktober niet meer verkocht via de PlayStation Store. Ook de verschenen downloadbare content kan dan niet meer gekocht worden.

Dat heeft Sony aangekondigd. Daarbij benadrukt het bedrijf dat iedereen die LittleBigPlanet 3 of de dlc voor 31 oktober heeft aangeschaft, gewoon toegang blijft houden tot de game. Er werd geen reden gegeven.

LittleBigPlanet 3 kan tot 15 oktober nog kosteloos gespeeld worden door PlayStation Plus Extra- en Premium-leden – het was al bekend dat de game daarna van de service afgehaald werd.

LittleBigPlanet 3 verscheen in 2014 op PlayStation 3 en PlayStation 4. De platformer werd ontwikkeld door Sumo Digital. Media Molecule, de hoofdontwikkelaar van de reeks die daarna Dreams uitbracht, assisteerde. Laatstgenoemde bedrijf benadrukt op X dat LittleBigPlanet hen “als studio heeft gevormd en een belangrijk onderdeel van wie we zijn blijft”.

Afgelopen april werden de servers voor de game al definitief gesloten, nadat ze eerder al “tijdelijk” offline werden gehaald vanwege een DDos-aanval op de servers van de game. Mogelijk heeft dat te maken met het voorgoed uit de verkoop halen van de game, alsmede het feit dat het spel gelicenseerde muziek heeft.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Detroit: Become Human is tien miljoen keer verkocht
Nieuws

Detroit: Become Human is tien miljoen keer verkocht

Game kwam in 2018 uit op PS4, in 2019 op pc

Detroit: Become Human is wereldwijd inmiddels meer dan tien miljoen keer verkocht.

Dat heeft Guillaume de Fondaumière, de CEO van ontwikkelaar Quantic Dream, via social media laten weten. "Het complete team van Quantic Dream is trots om aan te kunnen kondigden dat Detroit: Become Human meer dan tien miljoen keer is verkocht op PlayStation en pc. We zijn enorm dankbaar aan iedereen die de game heeft gespeeld. Jullie betekenen alles voor ons en we zouden deze ongelooflijke mijlpaal niet hebben kunnen bereiken zonder jullie."

Detroit: Become Human kwam in 2018 uit op PlayStation 4 en een jaar later op pc. De game is vergelijkbaar met voorgaande games van Quantic Dream, zoals Heavy Rain: een adventurespel gericht op het narratief, met diverse quick-time events waarbij spelers bepaalde knoppen moeten indrukken of bewegingen met de controller moeten maken. Detroit schetst een toekomstbeeld waarin robots die nauwelijks van mensen zijn te onderscheiden in onze samenleving aanwezig zijn en werk voor mensen opknappen, maar sommige robots langzaam maar zeker los proberen te breken uit dit gevangenschap.

Na de release van Detroit kwam Quantic Dream negatief in het nieuws vanwege een vermeende giftige werkomgeving, wat resulteerde in een herstructurering binnen de studio. In 2022 werd Quantic Dream overgenomen door het Chinese NetEase, al blijft de studio onafhankelijk te werk gaan.

Een van de games die voor zover bekend nog altijd in ontwikkeling is bij Quantic Dream, is Star Wars Eclipse, dat de Star Wars-franchise moet combineren met de gebruikelijke filmische gameplay waar de studio bekend om staat. Afgelopen augustus bleek nog dat de hoofdschrijver dan die game vertrokken is bij de ontwikkelaar.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Assassin's Creed Valhalla heeft nu Steam Achievements
Nieuws

Assassin's Creed Valhalla heeft nu Steam Achievements

Ubisoft neemt Steam weer serieus

Krap twee jaar na de release van Assassin's Creed Valhalla op Steam zijn er nu ook Steam Achievements aanwezig in de game.

Assassin's Creed Valhalla verscheen in 2020 al op consoles pc via de Epic Games Store, en kwam vervolgens in 2022 ook naar Steam. Toen liet Ubisoft weten dat er geen Steam Achievements aanwezig zouden zijn in de game, tot teleurstelling van veel spelers. Nu zijn de Steam Achievements er dus wel, zo valt via SteamDB te zien.

Toen Ubisoft onlangs aankondigde dat Assassin's Creed Shadows uitgesteld werd naar volgend jaar, maakte het bedrijf ook bekend dat het games weer vaker en sneller op Steam zou uitbrengen. Toen werd ook aangekondigd dat Star Wars Outlaws op 21 november op Steam verschijnt. Eerder vandaag bleek al dat Mirage de volgende game is die de overstap maakt. De toevoeging van Steam Achievements in Valhalla lijkt ook onderdeel te zijn van deze terugkeer naar Steam.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!