Nederlandse PlayStation-studio Nixxes ontwikkelt steeds vaker remasters

Nederlandse PlayStation-studio Nixxes ontwikkelt steeds vaker remasters

Studio was verantwoordelijk voor de pc-versies van Spider-Man en Miles Morales

De Utrechtse PlayStation-studio Nixxes Software werkt naar eigen zeggen steeds vaker aan remasters.

Dat wordt gemeld in een nieuwe video waarin de studio wordt voorgesteld. "Aan PlayStation Studios leveren we pc-overzettingen van hoge kwaliteit", aldus lead engineer Coen Frauenfelder. "We werken daarnaast steeds vaker aan remasters. We maken zelf dus geen volledige games, maar specialiseren ons in deze specifieke gebieden."

Nixxes Software werd in 2021 overgenomen door PlayStation Studios. De Utrechtse studio heeft eerder onder andere gewerkt aan de Xbox 360-versie van Rise of the Tomb Raider en hielp Crystal Dynamics mee aan de ontwikkeling van Marvel's Avengers. Ook bracht het diverse andere Tomb Raider- en Hitman-games naar pc en specifieke consoles. Sinds de overname heeft Nixxes onder andere de pc-versies van Marvel's Spider-Man Remastered en Marvel's Spider-Man: Miles Morales verzorgd.

Ondanks dat Nixxes specifiek werd overgenomen om pc-versies van PlayStation-games te ontwikkelen, richt het bedrijf zich nu blijkbaar dus ook op remasters. Welke remasters er in ontwikkeling zijn, is op moment van schrijven niet bekend. Bekijk de promotionele video hieronder.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Deze gebruiker is verwijderd

1
test

Wat ze hiermee denk ik op doelen is dat als ze een bepaalde game naar PC brengen dat ze dan ook gelijk maar een PS5 remaster maken. Dan zul je waarschijnlijk vooral aan wat oudere games moeten denken (PS1/PS2/PS3 en misschien ook eerste jaren PS4) of games waarvan de serie een relevante toekomst heeft op de PS5 en zelfs toekomstige consoles, zoals The Last of Us Part II. Ik zie ze bijvoorbeeld wel een Part II remaster met bijvoorbeeld raytracing uitbrengen op PS5 en PC voordat ze met een derde deel op PS5 of zelfs pas PS6 komen.

[Reactie gewijzigd door poklaan op 24 juni 2023 - 01:22]

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou