Metal Gear-producent: 'Samenwerken met Kojima zou droom zijn die uitkomt'

Metal Gear-producent: 'Samenwerken met Kojima zou droom zijn die uitkomt'

Kojima en zijn team worden sowieso genoemd in de aankomende MGS3-remake

Wat de producent van de Metal Gear-reeks bij Konami betreft zou het een droom zijn die uitkomt als bedenker Hideo Kojima terugkeert om samen aan de franchise te werken.

Kojima, de bedenker van de Metal Gear-reeks, vertrok in 2015 bij Konami na onduidelijke problemen tussen de ontwikkelaar en de uitgever gedurende en na de ontwikkeling van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain.

Kojima heeft sindsdien zijn eigen ontwikkelstudio opgericht en Death Stranding uitgebracht, terwijl Konami de eigenaar van de Metal Gear-IP blijft en onder andere aan een remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater werkt, genaamd Metal Gear Solid Delta: Snake Eater.

In een Japanse livestream vertelde Metal Gear-producent Noriaki Okamura (via VGC) dat er tussen hem en Kojima in ieder geval geen sprake van ruzie is. "Als ik voor mijzelf mag spreken, dan zou ik niets liever willen dat samenwerken met meneer Kojima en de rest van het team. Als dat zou kunnen gebeuren, zou het een droom zijn die uitkomt."

Okamura blijft echter ook realistisch: "Mensen zijn verder gegaan en werken aan nieuwe dingen, dus dit is de realiteit. We kunnen er niet zomaar van uitgaan dat iedereen weer met ons zou samenwerken, en kunnen dus ook niet afhankelijk van hen zijn. Het voelt niet goed als wij dat zouden eisen. Het is dus aan ons om goed werk af te leveren."

Overigens liet Okamura weten dat veel leden van het ontwikkelteam dat aan de oorspronkelijke game heeft gewerkt, ook aan de remake werken. Daarbij worden Kojima en zijn team sowieso geëerd in Delta - sowieso via de aftiteling.

De complete livestream met ondertiteling kan hieronder worden bekeken. Daarin wordt ook dieper ingegaan op de camo- en healing-systemen in Delta, die een stuk gedetailleerder zijn dan in het origineel op de PS2. Zo blijven bladeren aan kleding plakken, levert door modder kruipen vlekken op en blijven er zelfs littekens op Big Boss achter nadat je jezelf geheeld hebt.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou