Launchtrailer van Mortal Kombat 1 uitgebracht
Nieuws

Launchtrailer van Mortal Kombat 1 uitgebracht

Game komt op 19 september uit op PS5, Xbox Series, Switch en pc

NetherRealm Studios heeft de launchtrailer van Mortal Kombat 1 uitgebracht.

De trailer bevat precies vier minuten aan gameplaybeelden en filmpjes uit de game en geeft daarmee een goed beeld van wat aankomende spelers kunnen verwachten.

Mortal Kombat 1 komt op 19 september uit voor PlayStation 5, Xbox Series X en S, Nintendo Switch en pc (via Steam en Epic Games Store). Mensen die de Premium of Kollector's Edition aanschaffen krijgen morgen al toegang.

De game bevat naast een cast aan speelbare personages ook zogeheten 'Kameo-vechters' die spelers bijstaan tijdens gevechten. Cross-play en cross-progressie wordt ergens na release van de game toegevoegd. Daarbij bevat het spel rollback netcode.

Diverse acteurs en actrices vertolken de rollen van personages in de game. Zo speelt Jean-Claude van Damme de rol van Johnny Cage en kruipt Megan Fox in de huid van Nitara.

Watch on YouTube

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Red Dead Redemption en Undead Nightmare komen naar pc
Nieuws

Red Dead Redemption en Undead Nightmare komen naar pc

Vanaf 29 oktober verkrijgbaar

Rockstar Games brengt Red Dead Redemption op 29 oktober naar pc.

Dat heeft de ontwikkelaar vanmiddag aangekondigd. De game zal vanaf die datum via Steam, Epic Games Store en de Rockstar Store verkrijgbaar zijn. Daarbij wordt ook de uitbreiding Undead Nightmare geleverd, waarin de spelwereld wordt geteisterd door zombies.

De pc-versie wordt in samenwerking met Double Eleven ontwikkeld. Zij waren ook al verantwoordelijk voor de PS4- en Switch-versies die vorig jaar verschenen. De pc-versie ondersteunt een 4K-resolutie en kan 144hz weergeven op geschikte hardware. Ook is er ondersteuning voor ultrawide (21:9) en super ultrawide (32:9) monitoren, alsmede HDR10, toetsenbord en muis en controllers. Ook worden Nvidia DLSS 3.7 en AMD FSR 3.0 ondersteund.

Red Dead Redemption verscheen oorspronkelijk in 2010 op PlayStation 3 en Xbox 360 en kwam vorig jaar zoals gezegd naar PS4 en Switch. Eerder dit jaar gingen er al geruchten over een pc-versie toen deze per ongeluk op de PlayStation Store werd genoemd.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Regisseur oorspronkelijke Silent Hill 2 erg blij met remake
Nieuws

Regisseur oorspronkelijke Silent Hill 2 erg blij met remake

Zo vindt hij het camerastandpunt een flinke verbetering

Masashi Tsuboyama, de regisseur van de oorspronkelijke versie van Silent Hill 2, heeft zijn blijheid uitgesproken met betrekking tot de komst van de remake die sinds vandaag verkrijgbaar is.

In de tweets die hij onlangs plaatste, liet Tsuboyama weten dat games en technologie constant aan evolutie onderhevig zijn, "waardoor er een hoop verschil zit in de beperkingen en niveaus van hoe men zich uit". De waarde van een remake zit volgens hem dan ook in het feit dat een nieuwe generatie de game kan spelen.

"Als de maker ben ik daar erg blij mee. Het is 23 jaar geleden! Zelfs als je het origineel niet kent, kun je gewoon van de remake genieten. Het maakt daarbij niet uit of het goed of slecht is - dat heeft geen invloed op het origineel."

Tsuboyama haalt daarna specifiek het cameraperspectief in de oorspronkelijke Silent Hill 2 aan. "Ik ben daar om eerlijk te zijn niet tevreden mee. De diepte en de kijkhoek werden gelimiteerd door wat er mogelijk was." De camera in de remake, die geplaatst is achter de schouders van het hoofdpersonage, voelt volgens hem realistischer.

Overigens is niet iedereen even blij met de Silent Hill 2-remake. Ondanks dat de game gemiddeld gezien goede scores ontvangt van de pers, is een selecte groep gamers boos omdat de game 'woke' zou zijn. De kleding van vrouwelijke personages zou bijvoorbeeld te lelijk zijn gemaakt. Als wraakactie pasten een aantal boze gamers de scores op de Wikipedia-pagina van de remake aan, waardoor het leek alsof het spel veel lage cijfers had gekregen. Wikipedia draaide de wijzigingen echter weer snel terug en gooide de mogelijkheid om aanpassingen te maken op de pagina dicht.

De Silent Hil 2-remake is vanaf vandaag beschikbaar op PlayStation 5 en pc. Onlangs bleek nog dat de game minstens jaar console-exclusief blijft voor PS5 - vanaf 8 oktober 2025 kan de game eventueel ook op andere consoles uitkomen. Bekijk hier de launchtrailer van de game.

Silent Hill 2 verscheen begin dit millennium op PlayStation 2, Xbox en pc. Het wordt door velen gezien als het beste deel in de survivalhorrorreeks. In het spel reist hoofdpersonage James Sunderland af naar het stadje Silent Hill nadat hij een brief van zijn overleden vrouw ontvangt. Daar komt hij in een bij tijden surrealistisch horrorscenario terecht. Buiten de setting heeft Silent Hill 2 qua verhaal geen connecties met het eerste deel, en zijn het spel en de aankomende remake van Bloober Team dus toegankelijk voor nieuwe spelers.

View post on X
View post on X
View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Demo van Commandos: Origins beschikbaar op pc en Xbox
Nieuws

Demo van Commandos: Origins beschikbaar op pc en Xbox

Volledige release staat voor ergens later dit jaar gepland

Op pc en Xbox Series-consoles is er een demo uitgekomen voor het aankomende Commandos: Origins.

De demo is nu beschikbaar via Steam, Microsoft Store en Xbox Series en bevat geen content uit de hoofdgame. In plaats daarvan zit er een "testmissie die exclusief is voor de demo" in, waarin spelers met de personages uit het spel een Duits radarsysteem proberen te saboteren.

Zoals fans van de reeks gewend zijn besturen spelers in Commandos: Origins een team van geallieerden terwijl ze het opnemen tegen de nazi's. Daar komen een hoop tactische situaties bij kijken. De pre-rendered omgevingen uit de oude games worden ingewisseld voor moderne 3d-omgevingen.

De real-time strategy-stealthgame speelt zich voor de andere delen af. Spelers maken de ontmoeting tussen Jack O'Hara en zijn vijf metgezellen mee en klaren met deze groep meer dan tien missies tijdens de Tweede Wereldoorlog. Levels spelen zich onder andere in Afrika, Europa en het arctisch gebied af. De game kan ook met z'n tweeën in de coöperatieve multiplayerstand gespeeld worden, zowel online als via splitscreen.

Commandos: Origins moet ergens later dit jaar verschijnen op Steam, Epic Games Store, Microsoft Store, PlayStation 5 en Xbox Series X en S. De game komt op release ook op Xbox Game Pass te staan. Een precieze releasedatum is er nog niet.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!