Hermen Hulst en Hideaki Nishino worden nieuwe PlayStation-CEO's
Nieuws

Hermen Hulst en Hideaki Nishino worden nieuwe PlayStation-CEO's

Het tweetal start vanaf 1 juni in diens nieuwe positie

Hermen Hulst en Hideaki Nishino zullen vanaf 1 juni samen de positie van CEO's voor Sony Interactive Entertainment bekleden.

Dat heeft Sony aangekondigd. De vorige CEO, Jim Ryan, is afgelopen maart officieel afgetreden. Sindsdien was Hiroki Totoki interim CEO, maar vanaf 1 juni zullen Nishino en Hulst dus samen de rol van CEO bekleden.

De Nederlander Hulst was voorheen werkzaam bij Horizon-ontwikkelaar Guerrilla Games en werd in 2019 al uitgeroepen tot hoofd van PlayStation Studios. Hij zal vanaf 1 juni de CEO van Studio Business Group zijn en is daarmee verantwoordelijk voor alle gamecontent van PlayStation, alsmede het uitbrengen van films en televisieseries gebaseerd op PlayStation-franchises.

Nishino was voorheen senior vicepresident van Sony Interactive Entertainments Platform Experience Group. Hij wordt de CEO van de Platform Business Group, waardoor hij verantwoordelijk wordt voor alle technologie, producten en services rondom PlayStation. Ook zal hij verantwoordelijk zijn voor de relaties met third parties en de verkoop van hardware, services en accessoires.

"Deze twee leiders krijgen duidelijke verantwoordelijkheden en zullen de strategische richting managen, om er voor te zorgen dat de focus blijft op het verdiepen van de betrokkenheid richting PlayStation-gebruikers en het uitbreiden van ervaringen naar nieuw publiek", aldus interim CEO Totoki.

In een tweet laat Hulst het volgende weten: "Het is een hele eer om gevraagd te worden om de nieuwe Studio Business Group van Sony Interactive aan te sturen. Ik kan niet wachten om mijn werkzaamheden met ongelooflijke getalenteerde teams en studio's voort te zetten en zo onvergetelijke game- en entertainmentervaringen te leveren."

Volgens Nishino: "Ik ben vereerd om naast Hermen zo'n belangrijke rol toebedeeld te krijgen. Door nauwer samen te werken, kunnen we zowel nu als in de toekomst ongelooflijke ervaringen voor een alsmaar groter wordend publiek leveren."

View post on X

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Geplande extra content voor Kingdom Come Deliverance 2 onthuld
Nieuws

Geplande extra content voor Kingdom Come Deliverance 2 onthuld

Diverse gratis updates en drie betaalde uitbreidingen op komst

Deep Silver en Warhorse Studios hebben bekendgemaakt welke content Kingdom Come Deliverance 2-spelers in de loop van het jaar voor de game kunnen verwachten.

Zo zal aankomende lente een aantal gratis updates verschijnen, waaronder een 'kappersfeature' om het uiterlijk van het hoofdpersonage te veranderen, een Hardcore-modus voor nog meer uitdaging en paardenraces. Gedurende de rest van het jaar zullen er diverse gratis updates uitkomen om de game te verbeteren.

In de loop van de zomer verschijnt de betaalde uitbreiding 'Brushes with Death'. Hierin helpt hoofdpersonage Henry een artiest met een twijfelachtig verleden. Ook in het najaar volgt een betaalde uitbreiding, ditmaal met de naam 'Legacy of te Forge', waarin spelers de smidsafkomst van Henry verkennen. Tot slot zal ook volgende winter een betaalde uitbreiding verschijnen in de vorm van 'Mysteria Ecclesia', waarin spelers de intriges van het Sedlec-klooster achterhalen.

De hierboven genoemde betaalde uitbreidingen maken onderdeel uit van de uitbreidingspas van de game, die ook bij de Gold Edition van het spel zit. Deze Gold Edition kost 79,99 euro.

Kingdom Come Deliverance 2 is het vervolg op de in 2018 verschenen eerste game en laat spelers terugkeren naar het Centraal Europa van de vijftiende eeuw - de game speelt zich na het eerste deel af. Spelers besturen Henry, de zoon van een smid, die in een duizelingwekkend verhaal van wraak, bedrog en zelfontdekking terechtkomt.

De game speelt zich af in het Boheems Paradijs, een echte locatie die nog altijd bezocht kan worden in de Tsjechische Republiek. Zo zijn er het majestueuze Kasteel Trosky en de mijnstad Kutná Hora. Het gameplayconcept van het origineel, waarin de wereld realistisch op de acties van de speler reageert, blijft intact. Wel is het vechtsysteem op de schop gegaan, en zijn er nu ook nieuwe wapens voor op afstand, zoals kruisbogen en vroege vuurwapens.

Kingdom Come Deliverance 2 komt op 4 februari naar pc (Steam en Epic Games Store), PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Onlangs bleek nog dat het spel volgens de makers het langste script voor een game ooit heeft.

Marvin Toepoel ging onlangs aan de slag met de game, zoals te lezen valt in de preview: "De rijke natuur van Bohemen komt nog veel beter tot zijn recht dan in het eerste deel, met dank aan sterk verbeterde graphics en belichting. Het geheel draait op PS5 soepel op 60 fps. Vanaf minuut één is ook duidelijk dat Warhorse Studios KCD2 een stuk beter heeft afgewerkt dan zijn voorganger. Npc’s bewegen natuurlijker en het handjevol bugs dat we tegenkomen is zo minimaal dat je goed op moet letten om er überhaupt iets van mee te krijgen (op twee crashes na). Waar deel één na zijn release nog maanden aan patches nodig had, lijkt het vervolg al voor release in een betere staat te verkeren."

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Amerikaans importtarief op Mexico kan gameprijzen verhogen
Nieuws

Amerikaans importtarief op Mexico kan gameprijzen verhogen

Veel fysieke games die in de VS worden verkocht, worden in Mexico geproduceerd

Het importtarief dat de Verenigde Staten op in Mexico gemaakte producten gaat leggen, kan er voor zorgen dat de prijs van games gaat stijgen - uiteindelijk mogelijk zelfs globaal.

De huidige Amerikaanse president Donald Trump heeft aangegeven vanaf februari een handelstarief van 25 procent op producten uit Canada en Mexico te leggen die in de VS verkocht worden. Dat zou kunnen betekenen dat deze producten qua prijs gaan stijgen in dat land, om er voor te zorgen dat bedrijven deze tarieven kunnen betalen zonder in te leveren op hun verdiensten.

Mat Piscatella, de over het algemeen goed geïnformeerde executive director van gamemarketonderzoeksinstelling Circana (NPD), claimt dat deze importtarieven een negatief effect op gameprijzen kunnen hebben. Veel fysieke games die in de Verenigde Staten worden verkocht, worden namelijk in Mexico samengesteld.

Dit zou dus als effect kunnen hebben dat gameprijzen omhoog gaan - zowel voor fysieke als digitale games, aangezien gamebedrijven de prijzen van digitale games mogelijk gelijk zullen willen houden met fysieke games. Om de situatie overal gelijk te houden, is het mogelijk dat uitgevers de prijzen wereldwijd verhogen. De importtarieven kunnen er volgens Piscatella ook voor zorgen dat er minder games fysiek zullen uitkomen.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!