Ghost of Yotei- en Ghost of Tsushima-makers plannen spin-offs
Nieuws

Ghost of Yotei- en Ghost of Tsushima-makers plannen spin-offs

Ook is de verfilming nog altijd in de maak

Ontwikkelaar Sucker Punch Productions is van plan om meerdere spin-offs van Ghost of Tsushima en onlangs aangekondigd vervolg Ghost of Yotei uit te brengen.

Dat blijkt uit een New York Times-interview met creative directors Nate Fox en Jason Connell. Volgens het artikel luidt het deze week aangekondigde Ghost of Yotei het begin van een nieuwe franchise in, "met daarin minstens één film en andere spin-offs".

Wat precies onder die spin-offs wordt verstaan is niet duidelijk. De verfilming was al geruime tijd aangekondigd en wordt gemaakt door Chad Stahelski, de regisseur van de John Wick-films. Een premièredatum voor de film is er nog niet.

Ghost of Yotei verschijnt ergens in 2025 voor PlayStation 5. De game speelt zich af in 1603 - meer dan driehonderd jaar na Ghost of Tsushima - en draait om een nieuwe personage genaamd Atsu. De game moet nieuwe gameplaymechanismen en wapens bevatten.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
The Day Before-studio keert terug en vraagt geld voor nieuwe game
Nieuws

The Day Before-studio keert terug en vraagt geld voor nieuwe game

Men heeft 13.937 euro nodig voor Escape Factory

Fntastic, de ontwikkelaar van het vorig jaar uitgekomen en weer offline gehaalde The Day Before, heeft aangekondigd weer terug te zijn. Het bedrijf heeft ook een Kickstarter-campagne online gezet voor een nieuwe game.

Na een lang ontwikkeltraject en diverse problemen - waaronder ruzie over een handelsmerk met de kalenderapp The Day Before en aanhoudend vermoeden van consumenten dat spel een scam was - kwam The Day Before afgelopen december uit.

Toen het spel verscheen, waren spelers en critici overweldigend kritisch op het eindresultaat. Kort daarna werd aangekondigd dat de studio zijn deuren sloot, dat de game offline ging en dat spelers hun geld terugkregen.

Ondanks de slechte reputatie die Fntastic heeft, is de studio nu toch terug en deelt het bedrijf plannen voor wat zij 'Fntastic 2.0' noemen. Het doel is om "games die decennialang geliefd worden" te ontwikkelen. Daarbij wordt gesproken over eerlijkheid en transparantie.

De ontwikkelaar heeft een nieuwe game genaamd Escape Factory onthuld, een co-op-game voor vier tot en met acht spelers waarin werknemers uit dodelijke fabrieken moeten zien te ontsnappen.

De ontwikkelaar heeft een Kickstarter-campagne voor de game online gezet. Het doel is om 13.937 euro op te halen, waar op moment van schrijven 370 euro van is opgehaald. Mensen die 12.000 dollar doneren worden een "onvergetelijk diner" met de oprichters van de studio beloofd.

De studio benadrukt dat het ophalen van het Kickstarter-doel cruciaal is in het openen van de studio en het ontwikkelen en uitbrengen van Escape Factory. Vooralsnog staat alleen een pc-versie op de planning, maar er zijn diverse Stretch Goals waarmee ook consoleversies mogelijk gemaakt worden.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Gerucht: 'Nintendo Switch 2 verschijnt in maart of april 2025'
Nieuws

Gerucht: 'Nintendo Switch 2 verschijnt in maart of april 2025'

De console moet wereldwijd tegelijk uitkomen

De nog naamloze opvolger van de Nintendo Switch zou eind maart of in april 2025 uitkomen.

Dat claimt de Spaanse gamesite Vandal (via ResetEra), waar men wel vaker geruchten rondom Nintendo deelt. In hun meest recente podcast komt Rubén Mercado aan het woord, de baas van accessoirebedrijf Blade, die het een en ander over de nieuwe console van Nintendo claimt te weten.

Hij meldt daarin dat het design en uiterlijk van de Switch 2 nagenoeg af is en dat de console eind maart of begin april 2025 uitkomt. Hoewel dit op het eerste gezicht nauwelijks verschil lijkt uit te maken, eindigt het fiscale jaar van Nintendo op 31 maart - het is dus een belangrijk besluit voor Nintendo die ze laten afhangen van hoe goed hun cijfers dit jaar zijn. Mochten de financiële cijfers tegenvallen, dan zou het bedrijf de console nog in maart kunnen uitbrengen om de cijfers omhoog te krijgen.

Mercado laat verder weten dat de onlangs gelekte renders van de nieuwe console gebaseerd zijn op een oud model en dat de console inmiddels iets anders oogt. Hij bevestigt wel eerdere geruchten dat de Joy-Cons met een soort magnetisme worden vastgeklikt aan de console zelf. De Joy-Cons zouden ook iets anders worden dan mensen gewend zijn - zo zouden de analoge sticks anders zijn, aangezien de beschermhoesjes die voor de huidige Joy-Con-sticks te koop zijn er niet op passen.

Tot slot meldt Mercado dat Nintendo er alles aan wil doen om de Switch 2 wereldwijd tegelijk uit te brengen. Het bedrijf wil daarbij genoeg consoles fabriceren om tekorten te voorkomen. Dit gaf Nintendo eerder zelf ook al aan.

Nintendo zelf heeft nog geen details over de nieuwe console bekendgemaakt. Het enige dat officieel bekend is, is dat het bedrijf er aan werkt en dat de console ergens voor april 2025 wordt onthuld.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Chun-Li en Ken komen als dlc naar Fatal Fury: City of the Wolves
Nieuws

Chun-Li en Ken komen als dlc naar Fatal Fury: City of the Wolves

De game verschijnt op 24 april 2025 voor PS5, PS4, Xbox Series en pc

Ken en Chun-Li - beiden bekend van de Street Fighter-franchise - zullen als dlc-personages aan het aankomende Fatal Fury: City of the Wolves worden toegevoegd.

Dat heeft SNK eerder deze week aangekondigd. Beide personages maken deel uit van de eerste seizoenpas voor de fighter. Ken moet in de zomer van 2025 beschikbaar komen, terwijl Chun-Li in de winter van 2025 moet verschijnen.

De samenwerking is een logische: deze week verscheen Terry Bogard uit de Fatal Fury-franchise al in Street Fighter 6. Op een later moment komt Mai Shiranui - tevens bekend van Fatal Fury - ook naar de game.

Fatal Fury: City of the Wolves bevat zowel bekende als nieuwe gezichten - in totaal zullen er zeventien speelbare personages op release beschikbaar zijn. Natuurlijk keren iconische personages als Terry Bogard en Rock Howard terug. Nieuwe personages zijn onder andere Vox Reaper en Preecha. Zoals hierboven vermeld komt ook een seizoenspas uit waarmee vijf personages worden toegevoegd, waaronder dus Ken en Chun-Li.

City of the Wolves moet nieuwe mechanieken met klassieke fighter-gameplay combineren. Zo is er een nieuw REV-systeem, waarmee krachtige moves mogelijk zijn. Klassieke systemen als Combination Attacks, S.P.G. en Just Defense keren terug. Naast een 'Arcade Style'-besturing voor ervaren rotten is er ook 'Smart Style'-besturing voor nieuwkomers, waarbij via simpele knoppencombinaties mooie moves gemaakt kunnen worden.

Naast de verhalende modus is er ook een rpg-adventure genaamd Episodes of South Town, waarbij spelers XP verdienen en skills opbouwen. Verder wordt de game ook uitgerust met moderne en gewilde opties voor fighters, zoals rollback netcode, cross-platform-gameplay en diverse online opties. Het spel verschijnt op 24 april 2025 voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series-consoles, Steam en Epic Games Store.

De Fatal Fury-reeks ging in 1991 van start met Fatal Fury: King of Fighters op de Neo Geo. De laatste game in de franchise kwam in 1999 uit, maar sindsdien zijn veel van de personages uit de reeks wel in de King of Fighters-franchise verschenen.

Watch on YouTube

Reacties

Login of maak een account en praat mee!