Gerucht: Sony werkt aan PlayStation 3-emulatie voor PS5

Gerucht: Sony werkt aan PlayStation 3-emulatie voor PS5

Kunnen we straks eindelijk weer Metal Gear Solid 4 spelen?

Sony zou intern werken aan PlayStation 3-emulatie voor PlayStation 5-consoles.

Dat claimen zowel Nick Baker van XboxEra als Jeff Grubb van Giant Bomb. Baker meldde het volgende: "Sony werkt aan selecte PlayStation 3-backward compatibility." Hij meldt daarbij niet om welke games het zou gaan en op welke manier die aangeboden zouden worden, al ligt het in de lijn der verwachting dat dit op vergelijkbare manier zal gebeuren als andere klassieke PlayStation-games via PlayStation Plus-tiers.

Grubb gaf vervolgens iets meer details. "Ik hoor hier al een flinke tijd over. Ik dacht eigenlijk dat het eerder dit jaar al aangekondigd zou worden, maar dat is niet gebeurd. Dat betekent niet dat het nooit gaat gebeuren; misschien wel."

Voor PlayStation-games die voor de PlayStation 4 uitkwamen is emulatie nodig, omdat de oudere consoles van Sony op inherent andere hardware lopen in vergelijking met de moderne consoles. De PS3 is op dit moment de enige console waar geen games van speelbaar zijn op de PS5 - tenzij er op de PlayStation 4 of 5 remakes of remasters van deze spellen zijn uitgekomen natuurlijk.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat is iets wat ik heel graag zou willen, maar dan wel disc-based, ofwel als ik de disc heb en die er in douw, dat ik het spel dan kan spelen. Al is het dat die dan de disc moet rippen ivm snelheid oid, of dus als controle (spel alleen gratis te spelen als je de disc in de drive hebt). Op dit moment heeft mijn PS3 (phat) last van niet meer mn disc teruggeven (ook niet met de standaard truuk die op internet aangegeven wordt), dus ik zal em sowieso weer eens open moeten maken (10 jaar geleden zelf de laser al eens vervangen).

0
test

Je kan hem beter soft modden. Dan kan je je discs installeren (op ssd is snelste) en hoef je erna helemaal geen discs meer te gebruiken. (al is het daar wel laat voormet je huidige ps3.

0
test

Ik draai er al sinds jaar en dag CFW op (sinds het moment dat ze OtherOS verwijderd hebben), maar dan alleen vanwege Movian, emulators en zelf wat homebrew schrijven. Ik vind het meer moeite om die disc eens te moeten rippen, en dus een extra grote hdd/ssd er in moet hebben zitten, dan dat ik em er gewoon in douw.

0
test

Graag!

0

Aanbevolen voor jou