Gerucht: Firesprite werkt mogelijk aan Until Dawn-vervolg

Gerucht: Firesprite werkt mogelijk aan Until Dawn-vervolg

Of een andere horrorgame gebaseerd op een bekende IP

Sony-studio Firesprite zou volgens geruchten wel eens aan een vervolg op Until Dawn kunnen werken.

Op de cv van Firesprite-schrijver Ren Alex-Rose (via MP1st) valt te lezen dat het team werkt aan een onaangekondigde horror-adventuregame. Daarbij wordt gemeld dat het om een bestaande IP gaat en er verhaallijn met vertakkingen in zit.

Op de portfoliowebsite van Firesprite-designer Emily Stell viel ook te lezen dat ze aan een onaangekondigde horrorgame met de nadruk op het verhaal werkt voor PlayStation 5 en pc, al is dit inmiddels aangepast.

Hoewel het bovenstaande niet duidelijk maakt om wat voor bestaande IP het gaat, concluderen veel fans dat er een grote kans is dat het om een vervolg op het door Supermassive Games ontwikkelde Until Dawn gaat. De beschrijving klopt, en daarbij staat de game tegenwoordig weer extra in de spotlight door een aankomende remaster en een verfilming. Hoe dan ook is op dit moment officieel nog niets aangekondigd.

De remaster van Until Dawn werd begin dit jaar al tijdens een State of Play-uitzending aangekondigd. De Until Dawn-remaster komt in de loop van dit jaar naar PlayStation 5 en pc. In Until Dawn komt een groep jongvolwassenen vast te zitten in een skihut terwijl er iets jacht op hun maakt. Spelers kunnen diverse keuzes maken die invloed hebben op het verhaal en het lot van de personages. Diverse bekende acteurs vertolkten de rollen van de personages in de games, waaronder Rami Malek, Hayden Panettiere en Peter Stormare.

Onlangs bleek al dat de opnames van de Until Dawn-film zijn begonnen. De regie is in handen van David F. Sandberg, de maker van horrorfilm Annabelle: Creation en de Shazam-films. Eerder deze week werd ook bekend dat Peter Stormare een rol heeft in de film. De acteur was al in de game te zien als Dr. Hill en de kans is groot dat hij deze rol opnieuw op zich neemt. Andere castleden zijn Ella Rubin, Michael Cimino, Ji-young Yoo en Odessa A’zion.

Begin dit jaar gingen er geruchten over de staat van het in 2021 door Sony overgenomen Firesprite. De studio achter Horizon Call of the Mountain zou geplaagd worden door vertrekkende werknemers en beticht worden van het hebben van een giftige werkcultuur. De in Liverpool gesitueerde studio zou veel van zijn werknemers hebben gevraagd tijdens de ontwikkeling van de Horizon-game, waardoor er onvrede ontstond binnen de studio. Daarbij zou er veel druk zijn geweest - onder andere van Horizon-bedenker Guerrilla Games - om er een goed spel van te maken. Dit zou een zogeheten 'crunchperiode' hebben gecreëerd waarbij werknemers erg lange tijden moesten maken.

Firesprite werd opgericht na de sluiting van Sony's Studio Liverpool. Het bedrijf ontwikkelde voor Horizon Call of the Mountain games als The Playroom en LittleBigPlanet-spin-off Run Sackboy Run.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Geen idee of we een vervolg nodig hebben. De game was perfect op zichzelf. Heb ook genoten van "the Quarry", maar "Until Dawn" blijft toch hun meesterwerk.

0
test

Zal wel een spiritueel vervolg zijn dan. Zelfde soort gamplay, maar compleet andere personages.

0
test

Wellicht, al weet ik niet hoe ze de plot dan nog spannend of innoverend kunnen houden. De gameplay zal waarschijnlijk wel spannend blijven, maar tenzij ze met andere dreigingen afkomen (ik zeg niks omwille van spoilers), heb ik mijn twijfels of het nodig is om deze exact dezelfde locatie verder te zetten. Liever iets nieuws met dezelfde kwaliteit, maar wie weet ben ik te voorbarig sceptisch. De remake wil ik zeker nog wel eens uit de budgetbak vissen, zeker niet voor het volledige bedrag.

[Reactie gewijzigd door Mister Frowdo op 9 augustus 2024 - 18:25]

0

Aanbevolen voor jou