Final Fantasy-bedenker wil niet meer werken aan de reeks

Final Fantasy-bedenker wil niet meer werken aan de reeks

Hij consumeert de Final Fantasy-spellen liever

Hironobu Sakaguchi, de bedenker van de Final Fantasy-franchise, heeft geen interesse om ooit nog aan Final Fantasy te werken.

Dat meldt hij aan Bloomberg. Een van de redenen is dat hij Final Fantasy nu als consument ervaart in plaats van dat hij de games zelf maakt. "Ik leef min of meer in Final Fantasy 14." Hij vervolgt: "Als ik ooit weer aan de Final Fantasy-franchise zou werken, weet ik niet of net zoveel van FF14 zou kunnen genieten." Sakaguchi vertrok meer dan twee decennia geleden van Square Enix en richtte uiteindelijk zijn eigen studio, Mistwalker, op.

Hij laat ook weten dat hij geen behoefte heeft in de mogelijkheid om nieuw leven te blazen in eerdere Mistwalker-franchises zoals Blue Dragon en Lost Odyssey. Wel zou hij interesse hebben in het terugbrengen van de mobiele strategiegame Terra Battle. Dat spel verscheen in 2014, maar is tegenwoordig niet meer speelbaar.

Sakaguchi liet tot slot weten dat hij aan iets nieuws werkt met Mistwalker. Onlangs werd al een handelsmerk voor 'Fantasian Dark Edge' gevonden - mogelijk is dat het nieuwe spel van de ontwikkelaar. Afgelopen maand werd in ieder geval aangekondigd dat de Apple Arcade-rpg Fantasian aankomende winter naar Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series-consoles en Steam komt.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dat is jammer. Ik zou wel terug willen naar de eerdere reeksen zoals hoe FFX was bv.

0

Enterecht het is wel mooi geweest na 18 of 19 delen.

0

Aanbevolen voor jou