Final Fantasy 16 kort vermeld als onderdeel van PlayStation Plus-catalogus

Final Fantasy 16 kort vermeld als onderdeel van PlayStation Plus-catalogus

Een hint naar wat komen gaat?

Gisteravond stond er bij Final Fantasy 16 op de PlayStation Store kort een melding dat de game onderdeel was van de PlayStation Plus-catalogus die beschikbaar is voor PS Plus Extra- en Premium-leden.

Als bewijs werd een screenshot van de melding gedeeld door Wario64 op social media. Het ging daarbij specifiek om de Amerikaanse PlayStation Store. Wanneer PlayStation-games kosteloos geclaimd kunnen worden door PS Plus Extra- of Premium-leden, staat dit altijd aangegeven in de Store.

Binnen enkele uren werd de melding weer weggehaald. Het is op moment van schrijven niet bekend of het om een simpele fout gaat, of dat er daadwerkelijk plannen zijn om Final Fantasy 16 onderdeel te maken van de PS Plus-line-up.

Andere games uit de reeks die wel via PlayStation Plus Extra en Premium beschikbaar zijn, zijn Final Fantasy 7 Remake Intergrade, Crisis Core - Final Fantasy 7 - Reunion en Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin.

Overigens werd eerder deze maand aangekondigd dat Final Fantasy 16 op 17 september naar pc komt. De game wordt verkocht via Steam en Epic Games Store. Daarbij kost de basisversie 49,99 euro en een Complete Edition - met daarin uitbreidingen Echoes of the Fallen en The Rising Tide - 69,99 euro. Een demo van de pc-versie van de game is nu beschikbaar.

Final Fantasy 16 is nu nog alleen op PlayStation 5 beschikbaar. De game speelt zich af in Valisthea, een middeleeuws ogend koninkrijk waarin de verhoudingen tussen verschillende naties gespannen zijn. Clive Rosfield, de First Shield of Rosaria, probeert zijn jongere broer Joshua te beschermen, maar door een samenloop van omstandigheden moet Clive er op uit trekken om het op te nemen tegen de Dark Eikon Ifrit. De game zit vol met actievolle gevechten, een nieuw vechtsysteem en een focus op grote summons – in deze game ook wel bekend als Eikons.

De PS5-versie van de game ontving een 9 van Erik Nusselder: "Final Fantasy 16 is een gedurfd en ambitieus actie-avontuur vol memorabele momenten, aangrijpende wendingen en een nieuw, flitsend vechtsysteem dat uitstekend uitpakt. Het was misschien nog beter geweest als de game helemaal afscheid had genomen van zijn rpg-roots, maar de liefde voor Final Fantasy en epische verhaalvertellingen is tijdens elke minuut voelbaar."

View post on X
Final Fantasy XVI

Aanbieding

Final Fantasy XVI kopen?

Kopen voor Playstation 5

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou