Embracer zou nieuwe Red Faction-game hebben geannuleerd

Embracer zou nieuwe Red Faction-game hebben geannuleerd

Het spel zou een focus op vernietiging van de omgeving hebben gehad

Embracer-studio Fishlabs zou een nieuwe Red Faction-game hebben ontwikkeld, voordat de uitgever het spel annuleerde.

Dat claimt Rock Paper Shotgun te hebben vernomen. Fishlabs zou aan een game hebben gewerkt die veel op het populairste deel in de reeks, Red Faction: Guerrilla, leek - oftewel een focus op de vernietiging van omgevingen.

De nieuwe game zou zich honderd jaar daarna hebben afgespeeld. Daarbij zou de spelwereld qua grootte vergelijkbaar zijn met die uit Guerrilla, maar zou de map wel meer variatie hebben bevat.

Verder zou de game een stuk ambitieuzer dan zijn voorgangers zijn geweest. Zo zou men onder andere stealth kunnen hebben gebruikt om locaties te infiltreren en voertuigen aan hebben kunnen passen. Ook zou er een dynamisch dialoogsysteem in hebben gezeten. Unreal Engine 5 werd als engine uitgekozen.

Uiteindelijk zouden aandeelhouders hebben gestemd op de toekomst van de game en zou die stemronde dus negatief hebben uitgepakt. Eind 2023 - volgens Rock Paper Shotgun in navolging van de annulering van de game - werd een groot gedeelte van de werknemers bij Fishlabs ontslagen.

De laatste nieuwe game in de Red Faction-reeks was het in 2011 verschenen Red Faction: Armageddon, al kwam in 2016 nog wel een nieuwe versie van Red Faction: Guerrilla uit. De games werden ontwikkeld door Volition, de Saints Row-studio die inmiddels is gesloten.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou