EA Sports FC-uitgever maakt zich geen zorgen om nieuwe Fifa-voetbalgame

EA Sports FC-uitgever maakt zich geen zorgen om nieuwe Fifa-voetbalgame

EA Sports FC 25 komt op 27 september uit

Electronic Arts, het bedrijf achter de EA Sports FC-reeks, maakt zich geen zorgen om eventuele concurrentie in de vorm van nieuwe voetbalgames van Fifa.

EA ontwikkelde decennialang de Fifa-games, maar enkele jaren geleden werd de samenwerking met de voetbalorganisatie stopgezet. Vorig jaar kwam dan ook spirituele opvolger EA Sports FC 24 uit. Fifa heeft op zijn beurt laten weten aan eigen voetbalgames te werken.

Daar lijkt EA zich echter geen zorgen over te maken. Sam Rivera, de associate producer van de EA Sports FC-reeks, meldde aan Eurogamer: "We verwelkomen concurrentie en dat is alleen maar gezond. Het is goed voor iedereen. We willen zien wat andere voetbalgames kunnen doen."

Hij vervolgt: "Ik kan je vertellen dat het vele jaren kosten om een leuke, diepgaande voetbalgame te maken. Elk jaar maken we duizenden aanpassingen gebaseerd op feedback van de spelers. We proberen zoveel verschillende dingen en verkrijgen vervolgens de kennis om zaken op te lossen. Als je EA Sports FC 24 met Fifa 14 vergelijkt - een verschil van tien jaar - zijn er veel verbeteringen, veel dingen die je meteen kunt zien. De hoeveelheid bugs en problemen die (Fifa 14) had - het is nu gewoon veel beter afgewerkt."

EA Sports FC 25 werd eerder deze maand aangekondigd - hieronder is de onthullingstrailer nog eens te zien. De game komt op 27 september naar PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Mensen die de Ultimate Edition van de game reserveren krijgen een week eerder toegang.

EA Sports FC 25 krijgt meerdere nieuwe modi, waaronder Rush, een vijf-tegen-vijf modus in Ultimate Team. Dit vervangt Volta. Ook zit er voor het eerst vrouwenvoetbal in de carrièremodus van de game. Lees hier alles over EA Sports FC 25.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

EA weet ook wel dat ze in het ergste scenario gewoon ff een zak geld kunnen overmaken naar de Premier League en/of La Liga voor de exclusieve rechten van die competities, clubs en spelers. Sport games staan en vallen bij of je wel de belangrijke licenties hebt, als je een voetbal game wilt maken maar geen Premier League teams en spelers kan krijgen omdat bijvoorbeeld EA de exclusieve rechten heeft dan ben je al bij voorbaat kansloos.

0

Sorry hoor, maar Pro evolution heeft het ook jaren prima gedaan zonder die licenties. Het belangrijkste is dat er een goede game staat.

0
test

Ik vrees ook dat EA vooral met geld gaat gooien voor exclusieve club- en competitielicenties te bemachtigen, maar kansloos zou ik het niet durven noemen. Je kan buiten het clubvoetbal nog veel pistes op. Veel nationale team licenties en de FIFA world cup zijn ze bijvoorbeeld kwijt en gelukkig maar! Ik wacht nog altijd op een deftige volwaardige FIFA world cup game zoals die van South Africa 2010 (met alle landen én met kwalificatierondes!!!) Ik ben ook wel benieuwd naar de LEGO voetbalgame.

[Reactie gewijzigd door Don Carpaccio op 25 juli 2024 - 07:39]

0

Veel pistes op ja?

0

Aanbevolen voor jou