EA Sports FC 24 was afgelopen mei de bestverkochte game in Europa

EA Sports FC 24 was afgelopen mei de bestverkochte game in Europa

Gevolgd door Grand Theft Auto 5 en F1 2024

Spirituele Fifa-opvolger EA Sports FC 24 was afgelopen mei de bestverkochte game in Europa.

Dat blijkt uit data van GSD dat gedeeld werd door Games Industry. De website publiceerde de tien bestverkochte games in Europa van afgelopen mei. Het gaat om fysieke en digitale aankopen bij elkaar opgeteld.

Na EA Sports FC 24 waren Grand Theft Auto 5 en F1 2024 de bestverkochte games van mei in Europa. Laatstgenoemde game was daarbij de hoogste nieuwe binnenkomer, al lagen de verkopen 35 procent lager dan het vorig jaar verschenen deel.

Op de vierde plek in mei stond de Director's Cut van Ghost of Tsushima - de pc-versie van het spel verscheen immers afgelopen maand. Daarna volgden Paper Mario: The Thousand-Year Door, Helldivers 2, Hogwarts Legacy, Red Dead Redemption 2, Star Wars Jedi: Fallen Order en Call of Duty: Modern Warfare 3.

Overigens lag de totale verkoop van games 17 procent lager dan in mei vorig jaar. De verkoop van consoles is met 40 procent omlaag gegaan vergeleken met dezelfde maand in 2023. Een van de redenen dat de softwareverkoop omlaag is gegaan, is dat in mei vorig jaar het uiterst succesvolle The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom verscheen.

EA Sports FC24

EA Sports FC24 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hebben we het dan ook over daadwerkelijk verkochte games of telt fifa vooral zoveel omdat deze gratis was voor PlayStation plus ik die maand?

2
test

Ik denk dat het gewoon metelt. Daarnaast zal het EK ook de intresse aanwakkeren of weer eens "Fifa" te gaan spelen.

0
test

Ik denk het tweede. Je krijgt bij Sony niet voor niets een mailtje met 'bedankt voor je aankoop'. Ook als het puur om het claimen van een Plus-game gaat.

0

Gratis via PS Plus is niet hetzelfde als verkocht. "This is GSD figures, which tracks all digital game sales from most major publishers (Nintendo data is absent), and physical game sales in all major European markets."

0

Aanbevolen voor jou