Concord-servers sluiten op 6 september, alle spelers krijgen hun geld terug

Concord-servers sluiten op 6 september, alle spelers krijgen hun geld terug

Het was van Concorde duur

Op 6 september trekt Sony de stekker uit de servers van Concord. Iedereen die de heroshooter heeft aangeschaft krijgt binnenkort het geld terug.

Het nieuws is uitgebracht door middel van een blogpost van Sony. In het bericht wordt aangegeven dat Concord vanaf 6 september niet meer te spelen is, en het vanaf nu niet meer mogelijk is om Concord aan te schaffen. Ook laat het bedrijf weten hoe men hun geld terugkrijgt. 

Mensen die de game rechtstreeks in de PlayStation Store of via PlayStation Direct hebben gekocht, krijgen het aankoopbedrag teruggestort op het platform van de betaalmethode. Het kan op deze manier wel zo’n dertig tot zestig dagen duren voordat het geld weer op je rekening verschijnt. 

Zij die Concord op pc hebben gekocht krijgen het geld via Steam over een paar dagen teruggestort. Via de Epic Games Store komt het geld over een aantal dagen weer terug in de portemonnee. Spelers krijgen binnenkort een bevestiging dat de terugbetaling in gang is gezet. 

Concord-spelers die een fysiek exemplaar van het spel hebben gekocht, moeten contact opnemen met de verkoper zelf, en met hen het refund-proces aangaan. 

In de blogpost geeft Sony wel nog een indicatie dat er verdere plannen zijn voor Concord. "We hebben besloten om de game vanaf 6 september 2024 offline te halen en andere opties te ontdekken waarmee we onze spelers beter kunnen bereiken." Concord is een van de games die een eigen aflevering krijgt de Prime Video-serie Secret Level van Blur Studios.

Concord is - of nou ja, was - een 5-tegen-5 heroshooter van Firewalk Studios. Het spel wist in het eerste weekend na de release al geen groot publiek aan spelers te bereiken.

Erik Nusselder reviewde Concord voor Gamer.nl en had daar het volgende over te zeggen:
"Concord voelt als een game die is verzonnen toen Overwatch net populair werd, maar daarna geen enkele ontwikkeling in de industrie meer heeft bijgehouden. De actie is aardig, maar een gebrek aan goede content, persoonlijkheid en unieke ideeën doen de game de das om."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

hmm, misschien als ze het free to play maken en dan rereleasen met wat updates, zou het nog best een grote game kunnen worden, desnoods geef je het een andere naam om het stigma te ontlopen.

-1
test

De game f2p maken zou echt compleet nutteloos zijn. Het tweede weekend van de beta was al beschikbaar voor iedereen en was ook een gigantische flop met nog geen 3000 gelijktijdige spelers op PC. Gewoon een kwestie van weken totdat we een tweede update krijgen waarin Sony aankondigt dat Concord de prullenbak ingaat.

[Reactie gewijzigd door poklaan op 3 september 2024 - 20:03]

0
test

Voor de Beta was ook geen animo, het is gewoon klaar en daar gaat F2P niets aan veranderen.

0

Wat een ellende met dit spel. Ik had zelf eigenlijk weinig moeite met hoe bepaalde characters eruit zagen of de art style. Ik denk dat sommige mensen daar tegenwoordig ook wel ontzettend in kunnen doorslaan. Maar veel was niet nodig geweest. Als Sony slim was hadden ze het al geannuleerd na de beta en gezorgd dat ze toen naar andere opties zouden kijken om de game compleet te reworken. Technisch gezien zit Concord vrij goed in elkaar en gameplay is best leuk. Ze hebben een foundation en assets die gebruikt kunnen worden voor een nieuw spel/rework, wat kan zorgen voor een verkort devtime. Op dat punt is het goed dat ze de geldkraan dus nu dicht gooien en het gaan evalueren, maar naar mijn idee een beetje laat.

-6
test

In hero shooters is het uiterlijk van characters heel belangrijk, bewijs: het aantal skins dat spelers kopen. En in Concord was het overgrote gedeelte van de hero's niet wat men wil van hero's qua uiterlijk. Niet elke hero hoeft er supersexy/sterk/cool uit te zien, maar daar moeten er ook genoeg van in zitten om de game te kunnen verkopen, anders heeft men gewoonweg geen intresse in de game...

[Reactie gewijzigd door anyaka op 3 september 2024 - 19:56]

2

Aanbevolen voor jou