CEO van Helldivers 2-ontwikkelaar wisselt van rol

CEO van Helldivers 2-ontwikkelaar wisselt van rol

Hij wil zich meer gaan richten op gameontwikkeling

Johan Pilestedt, de CEO van Helldivers 2-ontwikkelaar Arrowhead Games, legt die functie naast zich neer. Hij wordt chief creative officer bij het bedrijf en blijft bestuursvoorzitter.

Volgens Pilestedt kan hij zich daardoor meer richten op gameontwikkeling. "Ik realiseerde mij dat het leiden van een organisatie van meer dan honderd werknemers of hoe groot het ook gaat worden... er voor zorgt dat ik moet kiezen tussen mijn liefde voor het maken van games en de zakelijke kant", zo vertelt hij aan Games Industry.

Juist door het succes van Helldivers 2 heeft hij zich gerealiseerd dat hij die liefde niet uit het oog wil verliezen. Hij heeft er dan ook voor gekozen om Shams Jorjani, de voormalige chief business development officer van Paradox Interactive, tot nieuwe CEO te benoemen. "We hebben geluncht, en vroeg hem of hij het komende decennium Arrowhead wil runnen."

Ook in een tweet legt Pilestedt uit dat zijn keuze alleen maar positief uitpakt: "Het betekent dat ik meer tijd met het team kan spenderen en mijn focus voor de volle honderd procent op de games en de spelers kan leggen!"

In het hierboven genoemde interview benadrukt Pilestedt tot slot dat het de bedoeling is dat Arrowhead een onafhankelijke studio is. "Daar zijn we trots op. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we hebben geen plannen om gekocht te worden. Ik wil zien hoe hoog we kunnen vliegen. Met onze nieuwe CEO hebben we de potentie om de volgende FromSoftware of Blizzard te worden.".

Afgelopen week bleek nog dat er in de eerste twaalf weken sinds release meer dan twaalf miljoen exemplaren van de game zijn verkocht op PlayStation 5 en pc bij elkaar opgeteld. Het is daarmee de snelst verkochte Sony-game rond release ooit.

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Helldivers 2

Helldivers 2 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou