Blizzard: servers Diablo 4 zijn klaar voor releasedrukte
Nieuws

Blizzard: servers Diablo 4 zijn klaar voor releasedrukte

Geen Error 37?

De servers van Diablo 4 zouden helemaal klaar zijn voor de grote stroom mensen op releasedag.

Dat zegt general manager Rod Fergusson althans in gesprek met GamesRadar. Blizzard heeft onlangs een speciale bèta gehouden om de kracht van de servers te testen, genaamd Server Slam. Hierin werden spelers uitgenodigd om met zijn allen te komen spelen, om te kijken of de servers het zouden houden.

"We hebben veel geleerd van elke test", zegt Fergusson. "We voelen ons er beter over, we voelen ons daar goed over, over alles wat we hebben geleerd." Al geeft hij in het interview wel toe dat zulke tests nooit hetzelfde zijn als de daadwerkelijke release.

"We hebben het werk gedaan en we hebben veel getest, dus we zijn voorbereid", zegt hij. "Maar weet je, zeg nooit nooit. Het is misschien een beetje hobbelig op de eerste dag, maar we hopen dat we kunnen leren en aanpassen, zoals we in die weekenden hebben gedaan."

De release van Diablo 3 ging de boeken in als een van de moeilijkste launches. De servers konden dagenlang de stroom spelers niet aan, die de beruchte Error 37 te zien kregen.

Diablo 4 verschijnt 6 juni voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc. Spelers met de Digital Deluxe of Ultimate Edition kunnen echter al vanaf komende vrijdag aan de slag.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Deelnemers geheime Nintendo Switch Online-test moeten NDA ondertekenen
Nieuws

Deelnemers geheime Nintendo Switch Online-test moeten NDA ondertekenen

De test blijft voorlopig dus waarschijnlijk in mysterie gehuld

Deelnemers van de in mysterie gehulde Nintendo Switch Online-test die binnenkort wordt gehouden, moeten een geheimhoudingsovereenkomst ondertekenen.

Eerder deze week bleek dat Nintendo van 24 oktober tot 6 november een test houdt onder ongeveer tienduizend gebruikers, genaamd 'Nintendo Switch Online: Playtest Program'. Mensen die lid zijn van Nintendo Switch Online en de Expansion Pack konden zich gisteren inschrijven, en de plekken waren voor zover bekend binnen enkele minuten gevuld.

Via social media blijkt nu dat aankomende deelnemers een NDA, oftewel een geheimhoudingsovereenkomst, moeten ondertekenen. Dat betekent dat ze niets mogen delen over wat ze tijdens de test ervaren.

Details over wat de test precies inhoudt zijn er niet. "Men zal exclusieve software op hun eigen Nintendo Switch-systeem moeten downloaden om mee te kunnen doen", zo legde het bedrijf uit. Gezien de geheimhoudingsovereenkomst is het waarschijnlijk dat we daar voorlopig ook niet achter komen, tenzij mensen de overeenkomst negeren natuurlijk - met alle risico's van dien.

Nintendo kondigde eerder deze week de Nintendo Sound Clock: Alarmo aan, een interactieve wekker met geluiden uit Nintendo-games. Daarnaast werkt het bedrijf achter de schermen aan de opvolger van de Nintendo Switch.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Nieuw bedrijf van Blizzard-oprichter onthult debuutgame Sunderfolk
Nieuws

Nieuw bedrijf van Blizzard-oprichter onthult debuutgame Sunderfolk

Het spel is in feite een traditionele tabletop rpg voor pc en consoles

Dreamhaven, het bedrijf van Blizzard-medeoprichter Mike Morhaime, heeft zijn debuutgame onthuld: Sunderfolk.

Sunderfolk wordt een tactische game geïnspireerd door tabletop rpg's die met smartphones wordt bestuurd. De game komt echter wel op consoles en pc uit - smartphones zijn puur de controllers en de televisie dient in feite als het speelbord.

Spelers bezoeken de Sunderlands, waar ze vechten tegen monsters en allerlei dierlijke personages ontmoeten. Gevechten zijn turn-based, waarbij spelers een deck aan kaarten hebben waarmee ze kunnen aanvallen. De gevechten spelen zich af in levels op een grid bestaande uit hexagonen.

Het geheel moet daarbij als een tabletop rpg aanvoelen, maar dan toegankelijker omdat iedereen het met een smartphone of tablet via een pc of console kan spelen. Daarbij is de game wel specifiek bedoeld voor lokale co-op, in feite net zoals echte tabletop rpg's.

Morhaime was een van de oprichters van Blizzard. Hij werkte 28 jaar voor het bedrijf, maar vertrok en richtte in 2020 Dreamhaven op. Dit bedrijf bestaat uit twee ontwikkelteams die los van elkaar games ontwikkelen: Moonshot en Secret Door. Laatstgenoemde werkt aan Sunderfolk. Dit team wordt geleid door Chris Sigaty, die voorheen aan Hearthstone, Starcraft 2 en Heroes of the Storm heeft gewerkt.

Sunderfolk moet ergens in 2025 op Steam, PlayStation 5, Xbox Series-consoles en Nintendo Switch uitkomen.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Star Wars Episode 1: Jedi Power Battles komt naar moderne systemen
Nieuws

Star Wars Episode 1: Jedi Power Battles komt naar moderne systemen

Vanaf 23 januari 2025 verkrijgbaar

De klassieke PlayStation-game Star Wars Episode 1: Jedi Power Battles verschijnt begin volgend jaar op moderne systemen.

Star Wars Episode 1: Jedi Power Battles kwam in 2000 uit op de eerste PlayStation en later dat jaar op de Dreamcast. De nieuwe release verschijnt op 23 januari 2025 voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc (via Steam). Het spel gaat 19,50 euro kosten, maar mensen die nu reserveren via Steam krijgen 10 procent korting.

Star Wars Episode 1: Jedi Power Battles is een actiegame die losjes het verhaal van de film The Phantom Menace volgt. Spelers houden diverse gevechten met lichtzwaarden en besturen allerlei verschillende personages uit het Star Wars-universum.

De nieuwe versie, die door Aspuyr wordt geleverd, bevat dertien nieuwe speelbare personages, waaronder Rifle Droid, Staff Tusken Raider en Weequay. Alle geheime personages en levels zullen vanaf het eerste moment zijn ontgrendeld. Ook zullen de gebieden en personages er beter uitzien en zal de gameplay beter gebalanceerd zijn. De Versus- en Training-modi uit de Dreamcast-versie maken ook onderdeel uit van het spel.

Aspyr heeft de afgelopen jaren diverse klassieke Star Wars-games opnieuw uitgebracht, waaronder Star Wars: Bounty Hunter, The Force Unleashed en Knights of the Old Republic.

Watch on YouTube

Reacties

Login of maak een account en praat mee!