Update: The Walking Dead: Destinies aangekondigd
Nieuws

Update: The Walking Dead: Destinies aangekondigd

Game volgt de gebeurtenissen uit de eerste vier seizoenen van de serie

Er is een nieuwe game gebaseerd op The Walking Dead in ontwikkeling, genaamd The Walking Dead: Destinies.

Dat werd vanmiddag aangekondigd. Kort daarvoor lekte de game al uit via insider Billbil-kun. Eerder dit jaar werd er een handelsmerk vastgelegd met de naam van de game.

The Walking Dead: Destinies is specifiek op de televisieserie gebaseerd - dat weer een adaptie is van een comic - en laat spelers hoofdpersonage Rick Grimes besturen. Er zitten meer dan vijftien personages uit de serie in de game, waaronder Daryl, Shane, Michonne.

Het spel giet specifiek de eerste vier seizoenen van de serie in een third-person actie-adventure. Daarbij kunnen spelers afwijken van het script van de serie en dus zelf beslissingen maken, bijvoorbeeld welke keuzes er op belangrijke momenten gemaakt worden. Naast het neerhalen van zombies moeten spelers ook het kamp versterken en meehelpen aan het verbouwen van gewassen.

GameMill Entertainment is de uitgever. Een releasedatum is nog niet bekend, maar de game komt naar PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Hieronder is de trailer te bekijken, die via IGN online werd geplaatst.

Watch on YouTube

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Diablo 4-uitbreiding Vessel of Hatred vannacht vanaf 1:00 uur beschikbaar
Nieuws

Diablo 4-uitbreiding Vessel of Hatred vannacht vanaf 1:00 uur beschikbaar

Een pre-download is beschikbaar op Battle.net en consoles

De eerste grote uitbreiding voor Diablo 4, genaamd Vessel of Hatred, kan aankomende nacht vanaf 1:00 uur Nederlandse tijd gespeeld worden.

Dat heeft Blizzard aangekondigd. De releasedatum was al bekend, maar nu is er ook een precieze tijd naar buiten gecommuniceerd. Via Battle.net en consoles is er een optie voor een pre-download beschikbaar.

In Vessel of Hatred bezoeken spelers een nieuwe regio genaamd Nahantu – een jungle vol met geheimen, nieuwe kerkers, Strongholds en monsters. Vessel of Hatred speelt zich meteen na Diablo 4 af en zet dat verhaal dus voort.

Nieuw is ook de Spiritborn-klasse, die ook wel de "grootste jagers van de jungle" worden genoemd. De klasse richt zich op behendigheid en gebruikt martial arts als moveset - aspecten uit taekwondo, karate, kickboksen, boksen en Muay Thai worden gecombineerd voor "de snelste, meest agressieve" klasse in de game.

Daarbij zijn al zijn moves gebaseerd op vier goddelijke Spirit Guardians die tijdens gevechten opgeroepen kunnen worden: een jaguar, duizendpoot, gorilla en adelaar. Alle skills kunnen met elkaar gecombineerd worden, al is het ook mogelijk voor spelers om volledig voor één Spirit Guardian te gaan.

Diablo 4 is beschikbaar op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Steam en Battle.net. Ook is de game speelbaar via Xbox Game Pass. Hieronder zijn de eerder uitgekomen gameplaytrailer en cinematische liveaction-trailer te zien.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Ubisoft over mogelijke verkoop: 'We beoordelen regelmatig alle opties'
Nieuws

Ubisoft over mogelijke verkoop: 'We beoordelen regelmatig alle opties'

Bedrijf geeft verder nog weinig prijs over de toekomst

Ubisoft heeft naar aanleiding van recente berichtgeving over de mogelijke verkoop van de Franse uitgever een statement hierover naar buiten gebracht. Het bedrijf laat weten dat het met enige regelmaat allerlei opties beoordeelt.

Eind vorige week gaf Bloomberg aan gehoord te hebben dat het Chinese techbedrijf Tencent en Guillemot Brotherts Ltd. - de grootste aandeelhouders van Ubisoft - met adviseurs zouden spreken om manieren te zoeken Ubisoft te stabiliseren en de waarde van het bedrijf te versterken. "Een van de mogelijkheden die besproken wordt is de optie om samen te werken en daardoor privé te gaan", zo werd gezegd. Dat zou zich bijvoorbeeld kunnen uiten in een meerderheidsbelang in Ubisoft voor Tencent, waardoor het laatstgenoemde bedrijf effectief de eigenaar van Ubisoft zou worden.

Ubisoft heeft inmiddels aan verschillende internationale websites - waaronder Eurogamer - een statement afgegeven waarin het bedrijf het bestaan van deze berichten erkent, maar verder niets prijsgeeft over de mogelijke toekomstplannen. "Ubisoft heeft de recente speculatie in de pers over potentiële interesse rondom het bedrijf gezien. We beoordelen regelmatig alle strategische opties voor onze aandeelhouders en zullen de markt verwittigen als en wanneer dat nodig is."

De uitgever van franchises als Assassin's Creed en Far Cry benadrukt in het statement dat het zich op dit moment richt op een strategie met twee belangrijke pilaren: openwereldgames en games-as-a-service-spellen.

Ubisoft heeft dit jaar veel klappen te verduren gekregen op de beurs. De aandelen van het bedrijf zijn in waarde gedaald na berichten over tegenvallende verkopen van Star Wars Outlaws, dalende spelersaantallen voor XDefiant en het uitstel van Assassin's Creed Shadows naar volgend jaar. Sommige aandeelhouders, zoals AJ Investments, hebben dan ook publiekelijk verklaard graag te zien dat Ubisoft niet meer beursgenoteerd is en mogelijk zelfs verkocht wordt. De berichten over een mogelijke overname die sinds eind vorige week de ronde doen hebben voor een flinke stijging in de waarde van de aandelen van Ubisoft gezorgd.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Games Done Quick gaat geld ophalen voor slachtoffers orkaan Helene
Nieuws

Games Done Quick gaat geld ophalen voor slachtoffers orkaan Helene

Aankomend weekend worden er weer speedruns uitgezonden

Games Done Quick houdt aankomende vrijdag tot en met zondag een livestream-evenement om geld op te halen voor mensen die getroffen zijn door orkaan Helene.

Tijdens de Games Done Quick-evenementen worden er speedruns van allerlei oude en nieuwe games gehouden. Dit wordt live uitgezonden en kijkers kunnen ondertussen geld doneren, dat naar goede doelen wordt overgemaakt. 

Meermaals per jaar worden er vaste streamingevenementen gehouden, maar dit keer gaat het om een ongepland eenmalig evenement in verband met orkaan Helene, een van de dodelijkste orkanen in de VS ooit.

Games Done Quick haalt met zijn streamingevenementen met regelmaat meerdere miljoenen dollars op voor bijvoorbeeld Artsen Zondere Grenzen.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!