Battlefield-baas begrijpt prijs van PS5 Pro: 'Het valt wel mee'

Battlefield-baas begrijpt prijs van PS5 Pro: 'Het valt wel mee'

Vergeleken met een pc

Vince Zampella, de medeoprichter van Respawn Entertainment dat de Battlefield-franchise tegenwoordig overziet, heeft begrip voor de prijs van de PlayStation 5 Pro.

In gesprek met IGN praat Zampella over de balans tussen prijs en prestaties, en hij is vooral blij voor spelers die graag de beste hardware willen hebben. "Ik zag iets waar de prijs... waar ze zeiden dat het de duurste ooit is. En dat is het echt niet. Als je teruggaat waren sommige oudere consoles net zo duur en misschien wel duurder, als je voor inflatie corrigeert." Uit ons recente overzicht blijkt inderdaad dat de PS2 en PS3 in dat geval iets duurder waren.

"Op het eerste gezicht lijkt het dus een shock, maar eigenlijk valt het wel mee", zegt Zampella. "En als je een pc koopt voor $ 700, krijg je niet dezelfde prestaties als uit deze console." In Amerika kost de PlayStation Pro 700 dollar, terwijl hij hier 800 euro kost.

"Het is dus een balans. Is het duur voor mensen? Absoluut. Niet iedereen zal het kunnen betalen. Zou het beter zijn als hij goedkoper was? Natuurlijk. Ik wil dat meer mensen hem krijgen. Maar ik vind het wel logisch."

Zampella gaat daarnaast in op de vraag of de nieuwe Battlefield-game gebruik zal gaan maken van de kracht van de PlayStation 5 Pro. "We zijn nog niet uit, dus helpt het ons? Nu nog niet. Kunnen we er coolere dingen op doen? Natuurlijk. We gaan het zien. We bekijken hoeveel mensen hem kopen en wat voor invloed het heeft op ons. We moeten een game maken die overal op draait, dus we moeten kijken wat we op zo'n apparaat kunnen verbeteren."

Eerder vandaag kwamen de eerste details over de nieuwe Battlefield naar buiten. De game zal zich in de moderne tijd afspelen. Een geplande releaseperiode voor de game is officieel nog niet bekendgemaakt, maar volgens Zampella kunnen sommige spelers volgend jaar met de game aan de slag.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Leuk, maar de eerste playstations hadden een minder grote userbase en waren daardoor ook duurder.

0

Ik denk dat de prijs op zich niet eens het punt is, maar wel het weglaten van de discdrive en die stand.

2
test

Precies, dat steekt mij ook heel erg. In mijn gedachten had ik een paar maanden geleden de pro al gekocht die gaat hoe dan ook komen. Nee, hij gaat nu toch niet komen puur door de geen discdrive. Ik ben iemand die alles fysiek op schijf wil hebben, en ga geen 120,- extra neerlegen voor de drive vertik ik gewoon.

[Reactie gewijzigd door Design op 17 september 2024 - 14:58]

1
test

En de slechtste PlayStation line-up ooit.

2
test

Ik begin hier een beetje moe van te worden. De PS5 Pro vergelijken met eerdere consoles gaat niet op omdat we het niet over een hele nieuwe console hebben maar over een (marginale) upgrade van een al bestaande console. De enige vergelijking die wel eerlijk is die met de PS4 Pro en guess what? Dan is ‘ie véél duurder.

4
test

Dat dus. Maar de grootste ripoff zit hem in die drive. 120 euro voor een stukje hardware wat letterlijk 3 tientjes zou mogen kosten. Het is puur bedoelt om de wateren te testen en mensen naar digital only te drukken dmv fysiek erg nadelig geprijsd te maken. Het grappige is nog wel dat Sony vervolgens belachelijke prijzen vraagt in hun store in vergelijking met fysieke winkels. Het verschil is soms schrikbarend. Ik vraag mij af wat de EU ervan gaat vinden wanneer de PlayStation echt digital only gaat worden. Dan moeten ze waarschijnlijk meerdere online winkels toelaten op hun platform voor concurrentie. Wanneer dat zou gebeuren en verplicht wordt en dat Sony( iedere console bouwer) daar ook actief reclame voor moet maken zou digital ook fair kunnen worden.

0

Aanbevolen voor jou