Apex Legends-seizoenen hebben straks twee betaalde battle passes
Nieuws

Apex Legends-seizoenen hebben straks twee betaalde battle passes

Daardoor wordt het voor spelers twee keer zo duur om alles bij te houden

Vanaf het aankomende tweeëntwintigste seizoen van Apex Legends worden seizoenen in tweeën verdeeld, en komen er dus ook twee betaalde battle passes beschikbaar.

Dat heeft ontwikkelaar Respawn Entertainment aangekondigd. Het meest opvallende hieraan is dat beide battle passes afzonderlijk voor 9,99 dollar over de toonbank gaan. Dat is nagenoeg gelijk aan de prijs van één oude battle pass voor een geheel seizoen (950 Apex Coins, waarbij 1000 Coins 9,99 dollar kosten).

Elke battle pass zal daarbij zestig niveaus aan beloningen bevatten, in plaats van de honderdtien beloningen in een oude battle pass. De nieuwe Premiem+-tier, dat de huidige Premium Bundle vervangt, zal elk halve seizoen 19,99 dollar kosten, en de gratis tier blijft logischerwijs gratis.

De nieuwe battle passes zijn niet meer met Apex Coins te koop. Voorheen konden spelers tijdens seizoenen een aantal Apex Coins verdienen om een deel van de volgende battle pass mee te bekostigen, maar de nieuwe battle passes zijn dus alleen nog maar met echt geld te koop.

Respawn verdedigt bovenstaande wijzigingen met de melding dat dit nieuwe systeem "toegankelijker en realistischer is voor onze globale spelersgemeenschap" en dat dit "de battle pass haalbaar en waardevoller maakt qua tijd en geld". Logischerwijs zijn spelers het hier niet mee eens. Zo wordt er op de subreddit van de game gesproken over "schandalige geldklopperij", en ook in de reacties op X is de boventoon uiterst negatief.

Het eenentwintigste seizoen van Apex Legends, Upheaval, loopt in augustus af - daarna staat het tweeëntwintigste seizoen met de nieuwe battle passes voor de deur.

View post on X

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Chrono Trigger-achtige rpg Threads of Time aangekondigd
Nieuws

Chrono Trigger-achtige rpg Threads of Time aangekondigd

Game komt in ieder geval naar Xbox Series en Steam

Tijdens de Xbox Tokyo Game Show-presentatie afgelopen week werd de retro-rpg Threads of Time onthuld.

De game van de Canadese ontwikkelaar Riyo Games wordt beschreven als een spirituele opvolger van de klassieke Square Enix-rpg Chrono Trigger. Er wordt een grafische 2.5D-stijl aangehouden met 3D-effecten en de game bevat daarna turn-based gevechten. Het spel begint in de prehistorie met gevechten tegen dinosauriërs, maar spelers komen dankzij de plot tevens terecht in een futuristische stad.

Threads of Time is de debuutgame van Riyo Games, maar de studio bestaat uit werknemers die onder andere aan Fortnite, Shovel Knight en Tomb Raider hebben gewerkt. Daarbij hebben ontwikkelaars en componisten van de Mana- en Xenoblade Chronicles-franchises meegeholpen.

Threads of Time is aangekondigd voor Steam en Xbox Series, al lijkt het mogelijk dat het spel ook naar andere consoles komt. Een releasedatum is nog niet bekend.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Pokémon Unite verdwijnt volgend jaar in Nederland en België
Nieuws

Pokémon Unite verdwijnt volgend jaar in Nederland en België

Hoewel niet gemeld, ligt het waarschijnlijk aan de lootboxes in de game

De moba Pokémon Unite kan vanaf 30 november 2025 niet meer gespeeld worden in Nederland en België.

Dat hebben Nintendo en The Pokémon Company aangekondigd. Mensen kunnen vanaf 31 oktober dit jaar al niet meer lid worden van het betaalde Unite Club-abonnement. Ook kunnen er vanaf dan geen Aeos-edelstenen meer aangeschaft worden. Items die al gekocht zijn kunnen nog wel tot 30 november 2025 gebruikt worden in de game.

Een reden voor het verdwijnen van de game in Nederland en België werd niet gegeven, maar het heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de striktere regelgeving in deze landen rondom in-game aankopen en lootboxes. Eerder haalde Nintendo al mobiele games als Animal Crossing: Pocket Camp offline in België vanwege deze regels - al gaat die game later dit jaar voor iedereen offline. Pokémon Unite bevat ook lootboxes.

"We willen onze spelers in België en Nederland bedanken voor hun steun en we bieden onze verontschuldigingen aan voor eventueel ongemak", zo eindigt het officiële bericht.

In Pokémon Unite vechten spelers in teams van vijf tegen elkaar om controlepunten te veroveren en wilde pokémon te verslaan. Wilde pokémon kunnen tijdens wedstrijden ook worden gevangen, en evolueren naarmate ze meer ervaringspunten verdienen. Tot slot beschikt elke pokémon over één sterkere Unite-aanval per potje. De game kwam in 2021 uit op mobiel en Nintendo Switch.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
El Shaddai: Ascension of the Metatron HD Remaster komt naar PS5
Nieuws

El Shaddai: Ascension of the Metatron HD Remaster komt naar PS5

Een releasedatum is er nog niet

De 'HD Remaster' van El Shaddai: Ascension of the Metatron is in ontwikkeling voor PlayStation 5.

Dat liet regisseur Sawaki Takeyasu weten op de Tokyo Game Show (via Gematsu). Takeyasu liet weten dat hij de rechten op de game in handen heeft. "Ik kan daarom zeggen dat we op dit moment aan een PS5-versie van El Shaddai werken." Meer details gaf hij niet.

El Shaddai: Ascension of the Metatron verscheen oorspronkelijk in 2011 op PlayStation 3 en Xbox 360 en is in 2021 ook op Steam uitgekomen. Eerder dit jaar verscheen de HD Remaster voor Nintendo Switch.

El Shaddai is van Japanse makelij, maar baseert zijn verhaal op de westerse, Bijbelse literatuur. Het spel kenmerkt zich onder meer door zijn afwijkende grafische ontwerp, dat vooral gebruikmaakt van duidelijk gescheiden pastelkleuren. Ook wordt er gebruikgemaakt van een besturing die maar één actieknop kent, die afhankelijk van timing een aantal verschillende aanvallen voort kan brengen. Wel kunnen er wapens gestolen worden van vijanden om variatie aan te brengen in het vechtsysteem.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!