Animal Well-ontwikkelaar overweegt nieuwe game in hetzelfde universum

Animal Well-ontwikkelaar overweegt nieuwe game in hetzelfde universum

Hij wil voornamelijk alleen blijven werken

Billy Basso, de ontwikkelaar van de indiehit Animal Well, heeft plannen voor een nieuwe game die zich in hetzelfde universum afspeelt als zijn vorige game.

Dat meldt hij in een Reddit AMA. Iemand vroeg hem of er plannen waren voor een vervolg op Animal Well, of dat de solo-ontwikkelaar liever iets totaal anders maakt. Hij antwoordde daarop het volgende: "Ik ben van plan om een game te maken die zich in hetzelfde 'universum' afspeelt, maar mogelijk geen direct vervolg is." In een ander antwoord meldde hij dat er nooit downloadbare content voor de game uit zal komen.

Daarnaast gaf Basso aan dat hij het maar niets vindt om met andere ontwikkelaars samen te werken, omdat het hem stress oplevert en hij game-ontwikkeling juist als een ontspannende bezigheid ziet. "Het is mijn intentie om voornamelijk alleen te werken aan het volgende project."

Animal Well kwam eerder deze maand uit en valt vooral op door de tweedimensionale pixel-art. Spelers moeten allerlei puzzels oplossen in een surreëel en gevaarlijk labyrint die gevuld is met vreemde dieren. Sommige dieren zijn vriendelijk, maar sommigen juist gevaarlijk.

Animal Well is de eerste game die wordt uitgebracht door Bigmode, de uitgever die YouTuber Jason 'Videogamedunkey' Gastrow samen met zijn vrouw heeft opgericht. Het label is in leven geroepen om verschillende indiegames uit te geven die de moeite van het spelen waard zouden zijn.

Animal Well is beschikbaar op PlayStation 5, Nintendo Switch en Steam en kost 24,50 euro. Het spel wordt ook volledig ondersteund op Steam Deck. De game is ook beschikbaar via PlayStation Plus Extra en Premium.

Dunke van Boekel beloonde de game met een 8,5: "Animal Well zit bomvol fantasie en plezier. Het gebrek aan een verhaal is geen enkel probleem dankzij de levendige wereld en puzzels die je brein net genoeg laten kraken. Wanneer de credits verschijnen ben je ook nog lang niet klaar, want in de dieptes zijn nog vele geheimen te ontdekken."

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou