Amazon-mmo New World Aeternum verschijnt op 15 oktober op consoles

Amazon-mmo New World Aeternum verschijnt op 15 oktober op consoles

Op pc neemt de nieuwe versie de game flink op de schop

New World Aeternum, een nieuwe versie van de Amazon Games-mmorpg New World, komt op 15 oktober uit op PlayStation en Xbox.

Dat kondigde Amazon Games tijdens de Summer Game Fest-liveshow aan. Op pc, waar het spel al drie jaar verkrijgbaar is, wordt New World Aeternum een grote uitbreiding die de game flink op de schop neemt, maar op PlayStation en Xbox is het voor het eerst dat mensen met de game aan de slag kunnen.

De veranderingen zorgen er onder andere voor dat de hoofdcampagne ongeveer dertig tot vijftig uur korter is, en nieuwe endgame-activiteiten en een PvP-zone moeten spelers daarna bezig houden. Daarbij komt er cross-play tussen pc en consoles beschikbaar. Ook niet onbelangrijk: New World Aeternum zorgt er voor dat de game alleen doorlopen kan worden.

New World is in 2021 uitgekomen op pc. Harry Hol gaf een 6,5 aan de game in de Gamer.nl-recensie: "New World is een mmo die zo uit 2010 zou kunnen komen. Het voegt nauwelijks nieuwe ideeën toe aan het genre en voelt daarmee inhoudelijk gedateerd aan. Het factiesysteem biedt interessante mogelijkheden voor oorlogen tussen spelers, maar is nog niet in balans. New World vraagt veel tijd van zijn spelers, maar geeft daar eigenlijk niets voor terug wat we niet eerder hebben gezien. Grafisch is het allemaal dik in orde, en hoewel het spel microtransacties heeft zijn die enkel van cosmetische aard. Er is geen abonnement: voor de toegangsprijs ligt de hele basisgame voor je open." De makers van New World werken ook aan een The Lord of the Rings-mmo.

Hieronder zijn de aankondigingstrailer en een uitgebreide video van een halfuur waarin dieper in wordt gegaan op New World Aeternum te zien.

Watch on YouTube
Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Is dit aan te bevelen?

0

Aanbevolen voor jou