Sony legt wegenbouwsysteem uit Death Stranding vast via patent

Sony legt wegenbouwsysteem uit Death Stranding vast via patent

Sony heeft een patent vastgelegd dat overeen komt met het systeem in Death Stranding, waarbij spelers materialen verzamelen om wegen te kunnen bouwen.

Het bedrijf noemt dit patent 'Terrain radar and gradual building of a route in a virtual environment of a video game'. Hideo Kojima, de maker van Death Stranding, wordt genoemd als bedenker van het systeem.

Hoewel Death Stranding in het patent nooit specifiek wordt genoemd, wordt er duidelijk gepraat over het systeem uit de game waarbij spelers materialen verzamelen om bij te dragen aan de bouw van een weg, en waarbij spelers ook de wegen van anderen kunnen gebruiken.

Sony vroeg het patent al voor de release van de game aan, maar het werd afgelopen week pas goedgekeurd. Dit zou betekenen dat andere ontwikkelaars deze gameplaymechaniek niet mogen gebruiken. Bedrijven doen dit wel vaker: zo had Bandai Namco voor geruime tijd het alleenrecht om minigames in laadschermen te verwerken, al is dat patent inmiddels verlopen.

Death Stranding verscheen in 2019 voor PlayStation 4 en in 2020 voor pc. Dit jaar kwam een Director's Cut uit voor PlayStation 5, met nieuwe content. Het is niet bekend waar Hideo Kojima op dit moment aan werkt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Sony word een patenttroll? Wat is er zo uniek aan deze techniek, volgens mij gebeurt dit al sinds de eerste SimCity of iedere andere RTS lijkt me.

0
test

@Ziminar die infrastructuur leg je als speler zelf aan. Sony's patent doelt op het online vormen van een infrastructuur met meerdere (soms onbekende) spelers. Iedereen draagt een steentje bij aan het vormen van de straat zeg maar.

0

@Dokter Caspari Zulke dingen bestaan in MMO's toch al heel lang? Samen bijdragen aan een gebouw of ander object om het samen te bouwen. Wat maakt een weg dan zo speciaal vraag ik me af. Ik vind het zo als ik het hier lees een erg discutabele aanvraag. Al moet ik ook erkennen dat zonder de technische details het lastig te begrijpen is wat het zo bijzonder maakt.

0
test

in valheim heb ik een hoop wegen gemaakt (van hout :P) telt dat als hetzelfde? Je kapt een boom, krijgt hout en bouwt daarmee een plank ergens op de grond. de volgende plank kan je dan aansluiten aan de bestaande plank en als je dat een hoop achter elkaar doet heb je een houten weg.

0

Aanbevolen voor jou