Rechter beslist dat Sony moet betalen voor Fifa Ultimate Team-kosten
Nieuws

Rechter beslist dat Sony moet betalen voor Fifa Ultimate Team-kosten

Een rechter in Oostenrijk heeft Sony opgedragen om een speler die geld uitgaf aan Fifa Ultimate Team terug te betalen.

In de controversiële en tegelijk populaire gamemodus kunnen spelers echt geld uitgeven aan Fifa Points om daarmee digitale kaartenpakjes met daarop onder andere voetballers te kopen. Deze kunnen vervolgens ook weer geruild of verkocht worden.

In een rechtszaak in Hermagor, Oostenrijk heeft een rechter bepaald dat een speler die Sony in 2020 aanklaagde vanwege Fifa Ultimate Team, geld terug moet krijgen van het bedrijf. De speler in kwestie, die bij het besteden van het geld minderjarig was, had 400 euro uitgegeven aan de modus. De rechter meent dat dit vergelijkbaar is met gokken, omdat spelers niet precies weten wat ze ontvangen wanneer ze een kaartenpakje kopen, en dit staat weer haaks op de gokwetten in het land.

Hoewel Electronic Arts de maker van de game is, ontvangt Sony ook een gedeelte van de opbrengsten wanneer de transacties op PlayStation-consoles plaatsvinden. Sony moet in ieder geval 338 euro terugbetalen aan de speler. Dit is een klein bedrag, maar het kan logischerwijs een precedent zetten wanneer Sony het bedrag betaalt. Er zijn gevallen bekend van spelers die vele duizenden euro's aan de game hebben uitgegeven in het land, en de vraag is wat deze uitspraak voor toekomstige, vergelijkbare situaties betekent.

Ook in de Benelux is er al jaren veel te doen rondom Ultimate Team. In Nederland besloot een rechter een tijd terug dat het geen vorm van gokken is - inwoners van het land kunnen de modus dan ook met alle opties intact spelen. In België is de modus ook beschikbaar, maar kan men geen Fifa Points aanschaffen om kaarten mee te kopen.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Doom: The Dark Ages lijkt op 15 mei te verschijnen
Nieuws

Doom: The Dark Ages lijkt op 15 mei te verschijnen

Waarschijnlijk wordt dit aanstaande donderdag onthuld

Het lijkt er op dat Doom: The Dark Ages op 15 mei uitkomt.

De website Gamekult meldde dat in een artikel die inmiddels verwijderd is, maar op Insider Gaming en ResetEra wordt er alsnog melding gemaakt van dat artikel. Bepaalde media zouden een previewevenement voor de game hebben bijgewoond waaruit dit gebleken is. Het lijkt er dan ook op dat de website deze informatie te vroeg naar buiten heeft gebracht en heeft geprobeerd dat te corrigeren.

Mocht binnenkort de releasedatum van Doom: The Dark Ages worden aangekondigd, dan gebeurt dat waarschijnlijk aanstaande donderdag tijdens de Xbox Developer Direct-uitzending. Xbox liet weten dat South of Midnight van Compulsion Games, Clair Obscur: Expedition 33 van Sandfall Interactive en Doom: The Dark Ages van ID Studios de revue passeren. Daarnaast wordt er een nieuwe game getoond van een nog onaangekondigde ontwikkelaar. De stream is op donderdag 23 januari vanaf 19:00 uur Nederlandse tijd te zien via YouTube en Twitch.

Doom: The Dark Ages is een prequel op Doom (2016) en Doom Eternal, waarin spelers wederom in de huid als de Doom Slayer kruipen. Daarbij ligt er zoals de titel al aangeeft een nadruk op een middeleeuwse setting en wapens. De game komt naar Xbox Series-consoles, PlayStation 5, pc en Xbox Game Pass.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Spirituele Dino Crisis-opvolger Code Violet slaat pc over vanwege 'seksuele mods'
Nieuws

Spirituele Dino Crisis-opvolger Code Violet slaat pc over vanwege 'seksuele mods'

Maar de studio is niet tegen pc-gamers of het pc-platform

De third-person actiehorrorgame Code Violet komt niet op pc uit. Ontwikkelaar TeamKill Media wil zo voorkomen dat er seksueel getinte mods voor de game verschijnen.

De game werd vorige week aangekondigd voor PlayStation 5. Op social media heeft de ontwikkelaar nu laten weten dat er niet aan een pc-versie wordt gewerkt omdat "we niet willen dat mensen vulgaire versies van de personages uit de game beschikbaar stellen via een mod".

Het bedrijf vervolgt: "We dragen onze stemactrices en -acteurs in een hoog vaandel, net zoals onze artistieke visie op de game en het verhaal, en wijzen elke poging om dat te vernietigen met seksuele mods af. Het is ons het extra geld niet waard om onze kunst en mogelijk de reputatie van onze stemactrices en -acteurs voor joker te zetten."

TeamKill Media benadrukt wel dat ze "niet tegen pc-gamers of het pc-platform zijn. We zijn niet tegen modders en sommige leuke mods die ze maken. Maar we zijn honderd procent tegen pornografische mods."

Code Violet speelt zich af in de vijfentwintigste eeuw. Spelers besturen Violet Sinclair, die uit het verleden komt en het Aion Bioengineering Complex moet verkennen terwijl in het gebouw dinosauriërs zijn losgebroken. De setting en de gameplay doen dan ook erg denken aan Capcoms klassieke survivalhorrorfranchise Dino Crisis.

TeamKill Media is een ontwikkelaar bestaande uit vier werknemers. Eerdere games van de studio zijn Quantum Error, Son and Bone en Kings of Lorn: The Fall of Ebris. Code Violet staat gepland voor een release op PS5 in juli.

De ontwikkelaar van Code Violet is overigens niet de enige studio die probeert te waken voor seksueel getinte mods. Vorig jaar vroeg Final Fantasy 7 Rebirth-regisseur Naoki Hamaguchi aan gamers om geen beledigende of ongepaste mods voor de game te installeren. Die game verschijnt aanstaande donderdag op pc. Ook Koei Tecmo-topman Tomotoshi Nishimura gaf onlangs aan dat ze 'copyright strikes' uitvoeren wanneer mods met "volwassen doeleinden" voor hun games online worden geplaatst.

View post on X
Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!