XDefiant-producent: 'Spelers die bugs beu zijn kunnen stoppen met spelen'

XDefiant-producent: 'Spelers die bugs beu zijn kunnen stoppen met spelen'

De game is gebouwd op een engine die eigenlijk voor mmo's bedoeld was

Mark Rubin, de producent van Ubisoft-shooter XDefiant, heeft een duidelijke boodschap aan spelers die de bugs in de game niet trekken: ze kunnen simpelweg stoppen met spelen.

Op social media reageerde Rubin op een speler die claimde dat het spel te snel is uitgebracht. Rubin was het hier logischerwijs niet mee eens. "We hebben een engine die alleen maar gebruikt is voor mmo's, en alle infrastructuur voor een shooter moest dus helemaal opgebouwd worden."

Hij vergelijkt de situatie vervolgens met shooters als Apex Legends en Call of Duty, die op bestaande engines zijn uitgekomen die voor shooters bedoeld waren. "Maar mij moesten compleet nieuwe technologie creëren in een engine die ergens anders voor bedoeld was. De engine is wel geweldig, maar het vergt veel werk en daar komen veel bugs bij kijken die in andere engines al verwijderd zijn."

Voor mensen die over de bugs in de game klagen, heeft Rubin een duidelijke boodschap. "We zijn geen shooter die al twintig jaar uit is. Als je dat leuk vindt, blijf dan plakken en je gaat merken dat zaken zullen verbeteren en nieuwe features worden toegevoegd. Maar als de game je niet ligt, dan is dat oké, je kunt stoppen met spelen."

Ondanks de aanwezige bugs blijkt XDefiant populair: eind vorige maand liet Ubisoft weten al meer dan elf miljoen spelers bereikt te hebben. Het eerste seizoen van de game is afgelopen week begonnen.

XDefiant is een 6 tegen 6 first-person shooter waarin de diverse facties het tegen elkaar opnemen. Deze facties zijn gebaseerd op andere Ubisoft-franchises. het gaat om Libertad (Far Cry), Echelon (Splinter Cell), Cleaners (The Division), Dedsec (Watch Dogs) en Phantoms (Ghost Recon).

Spelers kunnen meerdere gadgets gebruiken om potjes naar hun hand te zetten, afhankelijk van het type personage dat men bestuurt. Spelers selecteren daarnaast primaire en secundaire wapens, alsmede verschillende eigenschappen voor hun personage. De game is gratis beschikbaar op pc (Ubisoft Connect), PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Beetje vijandige instelling he. In een markt waarin zoveel alternatieven zijn moet je je nou juist niet vijandig gaan opstellen tegenover de klanten. En ook niet met excuses komen. Wij als consumenten hebben er toch geen boodschap aan op wat voor engine jij je game bouwt? Als je game niet goed werkt wordt je daar op afgerekend, punt

2
test

Inderdaad, vind het een slap excuus. Prima als je een indie studio bent en deze engine ter beschikking hebt, maar het excuus valt bij mij al gauw in het water als Ubisoft dit gebruikt terwijl ze een engine en ervaring in huis hebben met FPS games zoals Rainbow Six en Far Cry.

1
test

Ja ik wou ook al zeggen dat ze dan de Dunia engine ofzo hadden kunnen gebruiken. Dit is net zo'n debiele statement als Don Mattric destijds gaf over de klacht dat Xbox altijd online moest zijn. Dst mensen dan maar een 360 moesten kopen, die hoefde dat niet. Zal vast goed gaan vallen bij de userbase..

1

Wat een bizar zwak antwoord. Alsof wij gamers ook maar enigszins een boodschap hebben welke engine je gebruikt, ben je toch zelf bij als ontwikkelaar? Je moet ervoor zorgen dat het spel fatsoenlijk speelt met release. Echt een heel raar antwoord. Dit spel was leuk voor 2 uurtjes maar zal snel ten onder gaan. Brengt niks nieuws en zolang ze het bunny hoppen en belachelijke OP snipers behouden ga ik in ieder geval niet meer spelen.

2

Aanbevolen voor jou