Workstation-gpu van Intel duikt op in Zuid-Koreaans register

Workstation-gpu van Intel duikt op in Zuid-Koreaans register

De Intel Arc A40 'Pro'-videokaart is opgedoken in het register van de Zuid-Koreaanse radio-onderzoeksbureau.

Het onderzoeksbureau in Zuid-Korea verstrekt licenties en certificaten voor nieuwe tech-producten, meer dan eens voor een officiële onthulling. Van Intel was bekend dat workstation-gpu's op de planning stonden, maar dit blijkt het eerste teken van leven voor professionele Intel Arc-desktopkaarten.

Het Zuid-Koreaanse certificaat verklapt verder weinig over de Intel Arc A40-videokaart. Zowel specificaties als een geplande verschijning blijven uit, laat staan een beoogde richtprijs. 

Wel werd de mobiele variant, de Arc A40M Pro, eerder door Dell geopperd als alternatief voor de RTX A1000 van Nvidia. Dat doet vermoeden dat de A40-gpu's, net als de Nvidia's A1000, gezien kunnen worden als mogelijke instapmodellen. Ook het gebruik van de 'A4'-noemer, wijst op een lager gelegen chip; Intel gebruikt immers zelf 'A5' voor het middensegment en 'A7' voor de eerste topkaarten.

Volgens eerdere berichtgeving van Intel moeten de eerste Arc workstation-gpu's in het derde kwartaal van 2022 lanceren. Sinds het publiceren van die roadmap blijkt de chipgigant echter veel te kampen met uitstel. Mogelijk verschijnen gpu's als de A40 pas richting het eind van september — hoogstwaarschijnlijk aanvankelijk ook exclusief voor de Aziatische markt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou