'Verwijderen skill-based matchmaking in Call of Duty heeft negatief effect'

'Verwijderen skill-based matchmaking in Call of Duty heeft negatief effect'

Activision nam begin dit jaar stiekem de proef op de som

Mensen zijn minder snel geneigd de online multiplayer van een Call of Duty-game te spelen als skill-based matchmaking minder streng of uitgeschakeld staat, zo heeft Activision onderzocht.

Het bedrijf laat in de gepubliceerde resultaten van een onderzoek weten dat het aan het begin van dit jaar kort de regels van skill-based matchmaking in Call of Duty: Modern Warfare 3 versoepelde voor de helft van alle spelers in Noord-Amerika. De allerbeste spelers bleven de game spelen gedurende de twee weken van de test terugkeren naar de game, aangezien ze wonnen, maar negentig procent van alle andere spelers keerde minder vaak terug.

Skill-based matchmaking houdt in dat men met andere spelers van een soortgelijk niveau in multiplayerpotjes wordt gezet. Dit moet er voor zorgen dat het algemene niveau van alle spelers in een potje ongeveer gelijk is, en iedereen dus min of meer evenveel kans maakt om te winnen.

Sommige spelers hekelen deze standaard binnen multiplayergames en zouden liever zien dat mensen van alle niveaus met elkaar vermengd worden, maar Activisions onderzoek wijst dus uit dat dit een negatief effect heeft. "Uiteindelijk resulteert het in een slechtere ervaring voor alle spelers, aangezien er steeds minder spelers beschikbaar komen om het tegen op te nemen."

Call of Duty: Modern Warfare 3

Call of Duty: Modern Warfare 3 kopen?

Kopen voor Xbox

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het probleem wat ik heb als ik paar potjes heel goed ga en daarna op eens meer potjes tegen veel betere spelers speel. Maar ze moeten echt wat aan de cheaters doen want daar erg ik me het meest aan.

0
test

ja die cheaters zijn echt erg, denk ook dat het deels te wijten is aan dat die cheatmaker gratis wallhacks weg gaf. geen idee of dat nog steeds is maar die komen nu een stuk meer voor. Cheaten blijft het spel verpesten, en dan ook die SBMM weg en je hebt 1 bak ellende.

1
test

Snap niet dat mensen zo willen spelen, was jaren terug al grote ellende met gears 5 ook veel cheaters en dat is allemaal pc gebruikers. Laat cross play aan maar gooi pc gamers er uit heb het vanaf dat ze dat toe stonden nooit begrepen. Gewoon straks xbox ps en de switch 2 en laat pc gamers maar lekker met cheaters spelen.

0

Sure buddy.

0

Aanbevolen voor jou