SteamOS komt voor ROG Ally en andere pc-handhelds beschikbaar

SteamOS komt voor ROG Ally en andere pc-handhelds beschikbaar

Een tijdsindicatie kan Valve nog niet geven

SteamOS, het besturingssysteem van de Steam Deck, zal ook beschikbaar komen voor andere pc-handhelds zoals de ROG Ally.

Valve had al geruime tijd plannen om SteamOS beschikbaar te maken voor andere machines, maar werkt daar nu actief aan. Onlangs werden er verwijzingen naar de ROG Ally in een bètaversie van SteamOS gevonden, waardoor The Verge aan Valve's designer Lawrence Yang vroeg waar dit voor was. Hij bevestigde vervolgens dat SteamOS uiteindelijk ook op andere pc-handhelds beschikbaar moet zijn.

Volgens Yang wordt er progressie geboekt binnen dit proces, maar is het OS nog niet gereed om uitgerold te worden op andere apparaten. Het bedrijf kon geen tijdsindicatie geven. Overigens bevestigde hij daarnaast dat het uiteindelijk ook mogelijk moet zijn om bijvoorbeeld Windows op de Steam Deck te draaien v ia dualbootondersteuning.

De ROG Ally kwam in 2023 uit. De draagbare pc draait om Windows. Onlangs is de nieuwe versie, de ROG Ally X, uitgekomen. Tom Kauwenberg was positief over deze upgrade en gaf de handheld een 8: "De ROG Ally X is geen ‘vervolg’ op de voorganger, maar wel een schoolvoorbeeld van doelgerichte verbetering. Veel van de pijnpunten op de originele Ally worden getackeld met de Ally X. Denk aan betere controllerinvoer, ergonomie en verdere optimalisatie, maar hoofdzakelijk toch de verdubbeling van de accugrootte. Met al die doorgroei mag de ROG Ally X zich gerust een van de beste Windows-handhelds van het moment noemen. Nu is het enkel nog aan Microsoft om op de proppen te komen met die handheldversie van Windows, om de potentie van dit soort apparaten écht goed te benutten."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou