Roblox krijgt mogelijkheid om spellen voor echt geld te verkopen

Roblox krijgt mogelijkheid om spellen voor echt geld te verkopen

Dit moet er voor zorgen dat nog meer ontwikkelaars Roblox-spellen willen maken

Het is vanaf later dit jaar mogelijk voor Roblox-spelers om zelfgemaakte spellen voor echt geld te verkopen.

Het was al mogelijk voor makers van spellen binnen Roblox om een bedrag on Robux te vragen aan spelers, maar het is later dit jaar dus ook mogelijk om direct echt geld te vragen. Zo ontvangen spellenmakers voor verkregen bedragen van 9,99 dollar, 29,99 dollar en 49,99 dollar respectievelijk 50, 60 en 70 procent van de opbrengsten.

Het gaat vooralsnog wel alleen om de pc-versie van de game, al moet dit uiteindelijk ook voor andere platforms beschikbaar komen. Roblox is ook beschikbaar op Xbox-consoles en mobiel.

Volgens de Roblox-makers moet de mogelijkheid om direct echt geld te vragen "de aantrekkelijkheid van het platform voor ontwikkelaars vergroten". Daarbij hoopt het bedrijf dat dit er voor zorgt dat meer mensen "grandiozere spellen" willen maken op het platform.

Vanaf begin volgend jaar wordt het ook mogelijk voor Roblox-spelers om fysieke merchandise via hun Roblox-spellen te verkopen, te beginnen via Shopify.

Roblox biedt gebruikers de mogelijkheid om games te creëren, te delen en te spelen die door anderen zijn gemaakt. Spelers gebruiken de ingebouwde programmeertaal Lua om hun eigen games en ervaringen te bouwen. Lees hier alles over Roblox.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou