Overwatch 2 brengt mogelijk 6v6-wedstrijden terug

Overwatch 2 brengt mogelijk 6v6-wedstrijden terug

Blizzard gaat de komende tijd enkele tests uitvoeren

Blizzard experimenteert met het terugbrengen van potjes waarin zes tegen zes spelers het tegen elkaar opnemen.

6v6-wedstrijden waren de norm in de eerste Overwatch maar werden in het vervolg aangepast naar potjes waarin twee teams van vijf spelers het tegen elkaar opnemen. In een blogpost legt Blizzard in detail uit waarom het bedrijf hier voor heeft gekozen, en laat het weten dat het via aankomende tests kijkt over het mogelijk is om 6v6-potjes terug te brengen.

Volgens regisseur Aaron Keller hebben 6v6-wedstrijden grote voordelen maar ook grote nadelen. Zo zorgen 5v5-potjes er volgens hem voor dat individuele klassen meer impact hebben op wedstrijden en verkorten ze ook de wachttijd voor wedstrijden. Hij erkent tegelijkertijd dat bepaalde wijzigingen in Overwatch 2 "ten koste zijn gegaan van de variatie tijdens potjes en de vrijheid die spelers hebben".

Keller geeft aan dat het ontwikkelteam en de game in dienst staan van spelers en dat ze dus altijd open staan voor het herzien van eerdere beslissingen. Het is echter belangrijk om eerst tests uit te voeren met 6v6-wedstrijden, omdat de extra spelers impact kunnen hebben op de prestaties van de game, vooral op systemen die al wat ouder zijn. Het is dus nog niet gegarandeerd dat 6v6-potjes voorgoed terugkeren.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Wat een game! Was dit ooit…

0

Gebrek aan visie heeft deze game de nek omgedraaid, het was echt een geweldig ervaring at first. Maar het hele esports fiasco en vervolgens een sequel maken zonder directe toegevoegde waarde, daarna meerdere essentiële ontwikkelaars die de het brande huis hebben verlaten. Jammer

0

Aanbevolen voor jou