Op Zelda lijkende Castaway verschijnt in augustus

Op Zelda lijkende Castaway verschijnt in augustus

Voor Steam, PS5, PS4, Xbox-consoles en Switch

Castaway, een actie-adventuregame die veel wegheeft van klassieke The Legend of Zelda-games, komt op 16 augustus uit.

Dat heeft ontwikkelaar Canari Games aangekondigd. Het spel was eerder al onthuld, maar nu is dus ook de releasedatum bekend.

In Castaway besturen spelers Martin, die met zijn ruimteschip op een onbekend eiland stort. Zijn huisdier wordt daarnaast gevangen genomen door agressieve wezens. Spelers gaan op onderzoek uit en gebruiken - net als in Zelda-games - diverse items om verder te geraken. Naast een verhalende modus is er ook een 'Survivor Mode' waarin spelers een toren met vijftig steeds uitdagender wordende verdiepingen moeten zien te overleven.

Een belangrijk onderdeel van het spel wordt de toegankelijkheid ervan. Er komen vele opties om het spel makkelijker te maken indien nodig. Zo is er een 'pacifist'-modus waarin spelers het niet op hoeven te nemen tegen vijanden, en een modus waarin spelers niet dood kunnen gaan.

Die vergelijking met Zelda slaat buiten bovengenoemde items ook op de pixel-graphics en het camerastandpunt. Het zorgt er voor dat de game in een oogopslag veel wegheeft van games als The Legend of Zelda: A Link to the Past. Daarbij doet de setting erg denken aan Zelda: Link's Awakening.

Castaway verschijnt op 16 augustus voor Steam, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en Nintendo Switch. Hieronder kan een nieuwe trailer worden bekeken.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ziet er cool uit! Meteen gewishlist.

[Reactie gewijzigd door Krulletje op 15 juli 2024 - 07:50]

0

En Nintendo heeft nog niet ingegrepen?

0

Aanbevolen voor jou