Onder meer Intel en Microsoft annuleren CES 2022-aanwezigheid

Onder meer Intel en Microsoft annuleren CES 2022-aanwezigheid

Over de kerstdagen hebben een handvol grote techbedrijven hun fysieke aanwezigheid op CES 2022 geannuleerd. De elektronicabeurs in Las Vegas gaat zelf door, maar onder meer Intel, Google, Lenovo en Microsoft blijven thuis.

Na een geheel online georganiseerde CES 2021 stond 2022 weer in het teken van een fysieke Consumer Electronics Show. In de afgelopen weken liep echter het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten stevig op, waardoor alsmaar meer bedrijven hun fysieke aanwezigheid toch weer intrekken. Het opwaaien van de omikronvariant wordt vaak aangekaart als grootste zorg.

De eerste annulering kwam vorige week van telecomprovider T-Mobile, welke snel gevolgd werd door afzeggingen van onder meer GM, Hisense, Lenovo, Google, Amazon en Intel. Als klap op de vuurpeil voegde afgelopen weekend ook Microsoft zich bij de lijst. 

In veel gevallen annuleren de grotere techbedrijven enkel hun fysieke aanwezigheid, waaronder vooral persconferenties vanuit Las Vegas en uitingen op de gigantische beursvloer. Per digitale livestream kunnen geplande onthullingen eventueel nog wel doorgaan, net zoals vorig jaar.

In respons op de leegloop van de gastenlijst plaatste het CES-bestuur een reeks berichten op onder meer Twitter. De organisatie geeft aan onveranderd door te gaan met de fysieke beurs en verzekert daarbij dat "de beste maatregelen" getroffen zijn. Tony Slonim, de geraadpleegde gezondheidsexpert, stelt dat het fysieke evenement "veilig en succesvol" plaats zal vinden. 

Afgelopen week gaf het bestuur al aan dat 42 partijen hun aanwezigheid geannuleerd hadden; in respons heeft de organisatie daar 60 nieuwe vervangers voor aangewonnen. In totaal zou het aantal aanwezige bedrijven neerkomen op "meer dan 2200".

CES 2022 vindt van 5 tot 8 januari plaats in Las Vegas, Nevada. Gedurende de beursdagen worden onder meer aankondigingen van nieuwe Nvidia- en AMD-gpu's verwacht. Van Intel worden nog steeds meer Alder Lake-processoren verwacht, waaronder ook cpu's voor het laptopsegment.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou