Obsidians spionage-rpg Alpha Protocol weer op pc beschikbaar
Nieuws

Obsidians spionage-rpg Alpha Protocol weer op pc beschikbaar

De game verdween in 2019 uit digitale winkels

De door Obsidian Entertainment ontwikkelde spionage-rpg Alpha Protocol kan weer op pc gekocht worden.

De in 2010 uitgekomen game verdween in 2019 uit alle digitale winkels omdat uitgever Sega de licenties voor muziek uit de game niet had verlengd. Nu is Alpha Protocol echter te koop via GOG.com. De game is dan ook geheel DRM-vrij. Het spel kost 19,99 euro, maar kan tijdelijk voor 17,99 euro gekocht worden.

Het spel bevat alle muziek die oorspronkelijk ook uit de game zat, alsmede ondersteuning voor moderne draadloze controllers - waaronder de DualSense en Xbox Series-controller - en cloudsaves. GOG heeft daarnaast ook achievements voor de game. Verder zijn er geen verbeteringen aan het spel doorgevoerd - het gaat niet om een remaster.

Alpha Protocol heeft in de loop der jaren een cultstatus verkregen en er waren dan ook veel klachten te horen toen de game in 2019 uit de digitale winkels verdween. In het spel kruipen gamers in de huid van Michael Throton, die onder het agentschap Alpha Protocol geheime missies uitvoert voor de Amerikaanse overheid. Wanneer hij zich loswrikt van dit agentschap moet hij een internationaal complot zien te ontrafelen om een oorlog tegen te gaan. Zoals mensen gewend zijn van Obsidian-games, maken spelers gedurende het spel allerlei keuzes tijdens gameplay en gesprekken met personages die invloed hebben op het verhaal.

Hieronder kan naast een trailer ook een documentaire bekeken worden waarin werknemers van GOG.com uitleggen hoe ze de game terug in de digitale winkel hebben gekregen.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Silent Hill 2-remake wordt meer dan een week voor release al verkocht
Nieuws

Silent Hill 2-remake wordt meer dan een week voor release al verkocht

Kun je nog spreken van spoilers als het om een remake gaat?

Meer dan een week voordat de game officieel uitkomt is de Silent Hill 2-remake al aan sommige consumenten verkocht.

Op plekken als Reddit worden er foto's van het gamedoosje en de disk gedeeld. Ook worden er screenshots gedeeld van de game die niet officieel zijn uitgebracht door Konami, wat wederom bewijst dat sommigen de game al spelen.

Het gaat om een remake van een game, dus men hoeft wat minder op te passen voor spoilers - veel mensen die de remake gaan spelen, hebben immers ook al het origineel gespeeld. Toch is het goed om waakzaam te zijn, zeker voor mensen die Silent Hill 2 nog niet gespeeld hebben.

Officieel komt de Silent Hil 2-remake op 8 oktober uit op PlayStation 5 en pc. Onlangs bleek nog dat de game minstens jaar console-exclusief blijft voor PS5 - vanaf 8 oktober 2025 kan de game eventueel ook op andere consoles uitkomen.

Silent Hill 2 verscheen begin dit millennium op PlayStation 2, Xbox en pc. Het wordt door velen gezien als het beste deel in de survivalhorrorreeks. In het spel reist hoofdpersonage James Sunderland af naar het stadje Silent Hill nadat hij een brief van zijn overleden vrouw ontvangt. Daar komt hij in een bij tijden surrealistisch horrorscenario terecht. Buiten de setting heeft Silent Hill 2 qua verhaal geen connecties met het eerste deel, en zijn het spel en de aankomende remake van Bloober Team dus toegankelijk voor nieuwe spelers.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Todd Howard: 'Bethesda-games zijn zo groot omdat we weinig eruit knippen'
Nieuws

Todd Howard: 'Bethesda-games zijn zo groot omdat we weinig eruit knippen'

Vandaag komt Starfield-uitbreiding Shattered Space uit

Bethesda-topman Todd Howard heeft aangegeven waarom de games van de ontwikkelaar vaak zo uitgebreid zijn qua spelwereld en aanwezige content: er wordt tijdens de ontwikkeling simpelweg weinig materiaal geknipt.

Dat meldt de executive producer en regisseur van Bethesda Game Studios in een interview met BAFTA, dat hieronder bekeken kan worden. "Mijn werkt houdt vaak in dat ik de regisseur ben, een beetje zoals een filmregisseur", zo legt hij uit. "Ik breng alle onderdelen - van de illustraties, de cinematografie en de technologie die onze ontwikkelaars bouwen samen om deze werelden tot leven te wekken."

Hij vervolgt: "Natuurlijk is er ook veel schrijfwerk en het ontwerp van missies en levels, en er zijn zoveel aspecten van onze games waarbij ik de unieke positie bekleedt om met heel veel geweldige mensen samen te werken en dit allemaal samen te brengen." Grinnikend: "We knippen eigenlijk maar heel weinig uit onze games, waarom de spellen zo onverantwoordelijk groot zijn."

Bethesda Game Studio's laatste wapenfeit is het vorig jaar verschenen Starfield. Vanaf vandaag 17:00 uur Nederlandse tijd is de eerste verhalende uitbreiding voor die game, Shattered Space, beschikbaar. Spelers reizen af naar een planeet die om de cultachtige groep House Va'ruun draait.

Watch on YouTube

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Tony Hawk hint wederom naar aankondiging rondom gamereeks
Nieuws

Tony Hawk hint wederom naar aankondiging rondom gamereeks

Onlangs liet de skater al weten in gesprek te zijn met Activision

Tony Hawk, de ster van de Tony Hawk's Pro Skater-games en wereldberoemde professionele skater, heeft wederom gehint naar een aankondiging rondom de gamefranchise.

Op zijn Instragram plaatste hij gisteren een bericht om te vieren dat de eerste Pro Skater-game vijfentwintig jaar geleden uitkwam. Hij liet daarin weten dat hij enorm trots is op de reeks en dat de games veel voor zijn carrière en mogelijk zelfs de sport in het algemeen heeft betekend.

Hij sloot zijn bericht af met het volgende: "Ik mag niet hinten naar de toekomst van de reeks; maar er zal een toekomst zijn." Daarmee lijkt Hawk te hinten naar een aankondiging die in de steigers staat, al is niet duidelijk wat dat precies zal inhouden. Onlangs vertelde hij in een interview al dat hij weer in gesprek was met Activision en dat er aan iets werd gewerkt.

De laatste game rondom de skater is het in 2020 verschenen Tony Hawk's Pro Skater 1+2, een remake van de eerste twee games in de reeks. Sindsdien hopen veel fans dat ook latere delen binnen de franchise van een remake voorzien gaan worden, maar vooralsnog is er niets aangekondigd. In 2022 onthulde Hawk dat Vicarious Visions werkte aan Tony Hawk's Pro Skater 3+4, maar dat de ontwikkeling stopte toen de studio opging in Blizzard en werd hernoemd naar Blizzard Albany.

View post on Instagram
 

Reacties

Login of maak een account en praat mee!