Nvidia verandert 'niet echt' van plan na misgelopen Arm-overname
Nvidia-voorzitter Jensen Huang heeft aangegeven dat het bedrijf "niet echt" van strategie verandert nu de overname van Arm definitief een halt toegeroepen is.
In de zomer van 2020 stemden Nvidia en Arm in met de overname van circa 40 miljard dollar. Begin februari 2021 werd de acquisitie echter definitief stopgezet door regulatoren, die een monopoliepositie voor Nvidia verwachtten. In gesprek met VentureBeat reflecteert Huang op de 'post-Arm' bedrijfstrategie, die klaarblijkelijk geen gigantische omzwaai maakt.
"We zijn nooit volledig gefuseerd met Arm, dus we hebben het ook nooit over strategieën gehad die daar uit voortgekomen zouden zijn. In die zin zijn onze plannen onveranderd", zo claimt Huang.
De topman van Nvidia verzekert dat de gpu-gigant nog altijd een twintigjarige licentie voor Arm-architecturen beschikt en dat ze die, waar mogelijk, zo veel mogelijk in zullen zetten. "We hebben momenteel allerlei Arm-processoren en system-on-chips (SoC) in productie. We zullen daarnaast ook voortdurend voordeel halen uit de markten die lonen. [...] We blijven gewoon gpu's, cpu's en dpu's bouwen."
©GMRimport
Nvidia staat vooral bekend als een van de grootste spelers in de grafische processormarkt, maar is in de laatste tien jaar meer en meer gaan diversificeren. Zo zijn Nvidia's Tegra X1-chips, welke onder meer de Nintendo Switch en Nvidia Shield aandrijft, complete SoC's met centrale processor op Arm-architectuur aan boord.
Kort voordat de Arm-overname stopgezet werd, kondigde Nvidia ook aan het onderzoekskantoor in Israël uit te breiden voor meer cpu-ontwikkelingen. Vorig jaar werd ook al een eerste 'Grace'-cpu van Nvidia aangekondigd voor datacenters, waarbij evenals Arm-kernen ingezet worden.