Nieuwe 'Call of Duty HQ'-launcher zorgt voor verwarring

Nieuwe 'Call of Duty HQ'-launcher zorgt voor verwarring

De launcher bevat verschillende games binnen de reeks

Call of Duty: Modern Warfare 3 is vandaag uitgekomen, en met die game ook de 'Call of Duty HQ'-launcher van waaruit verschillende Call of Duty-games opgestart kunnen worden. Het levert de nodige verwarring bij gamers op.

Activision liet eerder al weten dat de release van Modern Warfare 3 gepaard zou gaan met het zogeheten 'Call of Duty HQ', een launcher van waaruit verschillende games binnen de reeks opgestart kunnen worden, waaronder Modern Warfare 2 en Warzone. Mensen die de nieuwste game in de shooterreeks installeren, komen daarna in de launcher terecht, ongeacht op welk platform men dat doet.

Het blijkt bij sommige gamers verwarrende situaties op te leveren. Zo moet Modern Warfare 3 wanneer hij geïnstalleerd wordt verschillende installaties ondergaan - de game, een patch en de campagne - en wordt er op voorhand gevraagd of men Call of Duty: Modern Warfare 2 wil installeren.

Het levert niet alleen installatiegroottes van rond de 170GB of zelfs meer dan 200GB op, ook wanneer de installatie voorbij is wordt niet per se meteen duidelijk hoe men aan de slag kan gaan met de game die men wil spelen. Op het thuisscherm van de PS5 wordt de launcher nu met 'Modern Warfare 3' aangeduid, maar daar moet men voortaan ook heen om Modern Warfare 2 spelen - die game heeft nu geen eigen icoontje meer op het thuisscherm.

Hieronder zijn enkele voorbeelden te zien van gamers en streamers die vechten met de interface van de launcher, of die andere opmerkelijke ervaringen ermee hebben. Een blogpost van Activision legt de launcher in detail uit en claimt ook dat het Call of Duty-games vooral makkelijker moet maken, maar die ervaring delen sommige gamers blijkbaar niet. Wel wordt er geschreven dat de launcher zich zal blijven evolueren.

Om bestandsgroottes te managen raadt Activision spelers aan om naar 'Manage Files' te gaan in het menu van Call of Duty HQ. Daar kan men content wissen dat men niet wil spelen.

Zoals gezegd is Call of Duty: Modern Warfare 3 vanaf vandaag verkrijgbaar op PlayStation- en Xbox-consoles en pc. Eerder vandaag bleek uit een artikel van Bloomberg dat de game schijnbaar in zestien maanden is ontwikkeld, wat de nodige problemen bij hoofdontwikkelaar Sledgehammer Games zou hebben opgeleverd.

View post on X
View post on X
View post on X
View post on X
Call of Duty: Modern Warfare 3

Call of Duty: Modern Warfare 3 kopen?

Kopen voor Xbox

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze week met de sp geen last va gehad en met mp vandaag ook nergens last van gehad.

0

speel jij op de Xbox of ps5 ? Kunnen we een keer samen knallen ? Al moet ik wel zeggen ben geen hele grote multiplayer gamer

0

Aanbevolen voor jou