MSI verlaagt prijs RTX 30-gpu's; Sapphire verhoogt RX 6000-prijs

MSI verlaagt prijs RTX 30-gpu's; Sapphire verhoogt RX 6000-prijs

MSI zou naar verluidt de vraagprijzen van hun RTX 3080 (Ti)-videokaarten "tot wel 94 dollar" verlaagd hebben, zo wordt geclaimd op een Chinees marktforum. Gelijktijdig doen verhalen de ronde over Sapphire die prijzen voor hun RX 6000-kaarten "tot 79 dollar verhoogd" hebben.

Beide claims werden geplaatst op het Board Channels-forum. Echt officieel zijn de prijsverschuivingen daarmee niet te noemen, maar op het platform wordt wel vaker openlijk gepraat over de tendens in de industrie.

Voor MSI geldt dat de prijsverlaging vooral de GeForce RTX 3080 (Ti)-modellen zou betreffen. De RTX 3070 (Ti) en RTX 3060 (Ti) kennen prijsverlagingen van grofweg 50 dollar op zijn hoogst. Gpu's die buiten de genoemde reeksen vallen, zijn sowieso niet in prijs verlaagd vanuit MSI.

Vertaalde screenshot van een claim op Board Channels over een prijsverlaging voor selecte RTX 30-videokaarten van MSI.

Bij Sapphire zou het gaan om een prijsverhoging voor vrijwel al diens uitvoeringen van de Radeon RX 6900 XT en de RX 6600 XT en non-XT. Daarnaast zou geclaimd worden dat alle andere Radeon-kaarten van Sapphire momenteel niet verkrijgbaar zijn.

Hoewel de claims vermoedelijk waarheidsgetrouw zijn, is het nog maar de vraag of de prijstendens in de Benelux voelbaar zal zijn. De gemiddelde vraagprijzen in Europa hebben van oktober op november juist het tegenovergestelde aangetoond: AMD's kaarten zijn een tikkeltje in prijs afgenomen (tot net onder het dubbele van de adviesprijs), waar Nvidia blijvend stijgt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Tja 95 dollar op een prijs die al tig keer hoger is dan normaal is natuurlijk peanuts.

0

Aanbevolen voor jou