Met één uitzondering werken alle Noctua-koelers op AM5-socket

Met één uitzondering werken alle Noctua-koelers op AM5-socket

Volgens Noctua ondersteunen alle bestaande AM4-koelers van het merk de nieuwe AM5-socket al, met één enkele uitzondering: de low-profile NH-L9a.

Noctua maakte het nieuws zelf bekend middels een nieuwe toevoeging op hun FAQ-pagina. De koelingfabrikant is daarmee een van de eersten om uitspraak te doen over AM5-compatibiliteit.

Volgens Noctua werkt vrijwel elke AM4-koeler van na 2019 op de nieuwe AM5-socket. Eerder verschenen AM4-koelers vereisen speciale mounting kits, welke Noctua binnenkort los aan wil bieden. Voor de vooralsnog geheel incompatibele NH-L9a wordt nog gewerkt aan een losse mounting-oplossing.

AMD heeft de nieuwe processorvoet nog niet officieel uit de doeken gedaan, maar deed onlangs wel enkele details uit de doeken. Gedurende CES 2022 werd al geclaimd dat AM5 "op papier" backwards compatible zou zijn met AM4-koelers. Ook gaf AMD aan de socket minstens zo lang te willen ondersteunen als de voorgaande AM4-generatie.

De AM5-socket staat officieel te lanceren met de introductie van de Zen 4-cpu's van AMD (Ryzen 7000). AMD's nieuwe processoreren staan nog altijd gepland voor 2022, maar verschijnen hoogstwaarschijnlijk pas rond de feestdagen. De huidige AM4-socket werd oorspronkelijk in 2016 gelanceerd, gelijktijdig met de eerste Zen-processoren.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou