Manor Lords verschijnt op 26 april voor pc

Manor Lords verschijnt op 26 april voor pc

Game is nu al enorm populair op Steam

De strategische citybuilder Manor Lords komt op 26 april 2024 uit op pc.

Dat heeft ontwikkelaar Slavic Magic aangekondigd. De game werd gisteren ook tijdens de Xbox Partners Preview-livestream getoond. Het spel verschijnt op releasedag ook op Game Pass voor pc. Op een later, nog onbekend moment moet de game ook naar andere consoles en Game Pass voor Xbox komen.

Manor Lords plaatst spelers in het Europa uit de veertiende eeuw, oftewel tijdens de Middeleeuwen. Het is aan spelers om een nieuwe stad voor hun volk te bouwen. Naast dat men zich bezighoudt met het bouwen, worden er ook real-time tactische gevechten gehouden. Ruilhandel met nabijgelegen regionen is belangrijk, en verschillende seizoenen, ziektes en wilde dieren hebben invloed op het spelverloop.

"Manor Lords is geïnspireerd door de kunst en architectuur van de regio Franken in de 14e eeuw en probeert altijd zo waarheidsgetrouw mogelijk te zijn, zowel in de spelmechanismes als de graphics", zo luidt de beschrijving op Steam. "De game verkiest historische nauwkeurigheid boven veelvoorkomende middeleeuwse clichés om de wereld zo authentiek, kleurrijk en geloofwaardig mogelijk te maken."

Hieronder kan een nieuwe trailer bekeken worden. Het spel staat op dit moment op de derde plek in de wereldwijde Steam-verlanglijst, en op de eerste plek in de Nederlandse editie.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou