Kentucky Fried Chicken en partners kondigen ‘KFConsole’ aan

Kentucky Fried Chicken en partners kondigen ‘KFConsole’ aan

Leek de afgelopen week in tech-land ontzettend mild af te sluiten, werd gisteravond plots een nieuwe console uit de friteuse gehesen. In samenwerking met onder meer Cooler Master liet Kentucky Fried Chicken weten een eigen 'KFConsole' te lanceren. In deze Hardware Update praten we je bij over die bizarre onthulling, alsmede de meer gegronde nieuwtjes van de vorige zeven dagen.

Kentucky Fried Chicken en Cooler Master onthullen eigen ‘console’

Gedurende een lange tijd leek het simpelweg de volgende meme van KFC’s marketingteam. Na een eigen datingsimulator en romantische minifilm stond ook een eigen spelcomputer in de planning voor de fastfoodketen. Ha-ha, natúúrlijk gaat Colonel Sanders het opnemen tegen giganten als PlayStation en Xbox.

Semi-sarcastisch werden de internetgrapjes weggewuifd, totdat het KFC Gaming-account gisteravond een daadwerkelijke onthullingstrailer en landing page de wereld in slingerde. Plots leek de KFConsole-belofte iets te serieus om af te doen als enkel een komisch bedoeld stukje marketing. Het Twitter-account verzekerde meermaals: ‘dit is geen grap’.

KFC’s officiële berichtgeving verwijst voor verdere informatie naar een webpagina van, ironisch genoeg, Cooler Master — een van de vermeende partners voor de KFConsole. Als daadwerkelijke hardware-gigant is het Cooler Master die (in samenwerking met casemodder Timpelay) de bucket size behuizing voor de spelcomputer voorziet, uiteraard voorzien van een soort gaar-oven voor gefrituurde kip.

In tegenstelling tot traditionele consoles, lijkt het er op dat de KFConsole stiekem een reguliere pc is, zij het dan in een unieke small form factor. De interne hardware zou bestaan uit een Intel NUC 9-systeem met Intel Core i9-9980HK — waar Cooler Master al langer behuizingen voor levert — en verder uitgerust zijn met Nvidia GeForce RTX-graphics van Asus. De inbegrepen NVMe SSD en HDD komen van KFC’s vierde en laatste partner in de hardware-wereld: Seagate.

Blauwdruk van de KFConsole, de spelcomputer van interne componenten van Kentucky Fried Chicken.

Ondanks de vele beloftes van ‘4K-gaming op 240 frames per seconde’ lijkt het erop dat de videokaart in kwestie een GeForce RTX 2060 betreft, welke qua prestaties stof bijt tegenover bijvoorbeeld de PlayStation 5 en Xbox Series X. Deze kleinere videokaart is volgens Cooler Master wel hot-swappable vanuit het chassis, zodat de minuscule computer daadwerkelijk een beetje up-to-date kan blijven.

Verdere details over de KFConsole worden, net als de prijs en beschikbaarheid, achterwege gelaten. De kans bestaat dat het nog altijd om een bizarre grap gaat, maar qua partnerships lijkt Kentucky Fried Chicken daadwerkelijk de lancering van een (mogelijk ultiem beperkte oplage van hun) uniek stukje hardware voor te bereiden.

Intel Core i9-11900 sample getest op B560-moederbord

Passeerde Intels nieuwe Rocket Lake-S processoren vorige week nog de revue met een boel gelekte specificaties, is het ditmaal alweer tijd voor vermeende benchmarks. De nieuwe CPU’s zullen waarschijnlijk via de virtueleCES 2021 (11 tot 14 januari) onthuld worden, maar een ingewijde op de Chinese tech-website Bilibili publiceerde al een reeks sample-resultaten van de Intel Core i9-11900.

Dit specifieke model is Intels eerstvolgende en non-overclockbare vlaggenschip, welke in sample-vorm al richting legio recensenten is verscheept. In het geval van de Chinese lekker werd de processor dan ook getest op een onaangekondigd B560-moederbord, voorzien van Intels nieuwste 500-chipset.

Benchmarkresultaten in Cinebench R15.
Benchmarkresultaten in Cinebench R20.

In het geval van deze zogenaamde QV1J-sample van de processor, blijkt de CPU te presteren zoals de Core i7-10900 of de Core i9-9900K, afhankelijk van de workload. Aanvankelijk klinkt dat niet al te best voor een nieuwe generatie van Intels 14nm processorarchitectuur, maar vergeet niet: deze testvarianten worden standaard geleverd met verlaagde kloksnelheden. De uiteindelijke versie van de CPU zou sneller moeten presteren.

De ‘Engineering Sample’ van de Intel Core i9-11900 kent Base Clock van slechts 1.80 GHz en een TDP van 65 Watt (PL1). Afhankelijk van hoe de sample afgesteld zou zijn, maakt de CPU gebruik van 3.8 GHz Turbo Clock over alle acht kernen óf 4.4 GHz Turbo Clock op een enkele deelkern. Onder maximale werkdruk zou het TDP (PL2) van de processor 224 Watt bedragen.

De elfde generatie Rocket Lake-S processoren zou per CES-presentatie officieel onthuld kunnen worden. Voor de 500-serie aan moederbordchipsets is het al een gegeven dat Intel deze op de elektronicabeurs begin volgend jaar ten toon zal stellen.

Webwinkel lekt Acer-laptop met Ryzen 5800H en RTX 3080

Op aandringen van Nvidia’s gelekte presentatie-slides mogen gamelaptops met GeForce-videokaarten anno 2021 voor het eerst in tijden weer geleverd worden met AMD-processoren. Wegens embargo-redenen horen we (hoogstwaarschijnlijk tot CES 2021) weinig daadwerkelijke aankondigingen daarover, maar de Duitse webwinkel EP.de heeft zich klaarblijkelijk te vroeg versproken.

Voor een korte periode weergaf de webshop ook verkooppagina’s voor Acers nieuwe Nitro 5-notebooks, welke klaarblijkelijk met vooralsnog onaangekondigde AMD-processoren en nieuwe Nvidia-videokaarten geleverd worden. Het nieuwe vlaggenschip in de meer betaalbare reeks gaming-notebooks van Acer zou een Ryzen 7 5800H (3.2 GHz), GeForce RTX 3080 (8GB), 32GB aan DDR4-3200 en 1TB aan NVMe SSD leveren, tegenover een prijs à circa 1.950 euro.

Render van de nieuwe Nitro 5-laptop (2021) van Acer.
Segment van een te vroeg gelekte productpagina voor de Acer Nitro 5-laptop, voorzien van een Nvidia GeForce RTX 3080-videokaart en Ryzen 7 5800H-processor van Amd.

Op een Vietnamese webshop lekte evenals een reeks Nitro 5-notebooks van Acer, zij het dan met andere afstelling. In een vermoedelijk lager segment wordt de laptop uitgerust met dezelfde mobiele Ryzen-processor, zij het hier bijgestaan door de reeds bestaande GeForce GTX 1650 (4GB) van Nvidia en lagere volumes werkgeheugen en SSD-opslag.

De mobiele Ryzen 5000H-reeks processoren van AMD staat ook op de planning om op CES 2021 (11 tot 14 januari) onthuld te worden. Op hun beurt zal Nvidia gedurende hetzelfde evenement hun laptopvarianten van de RTX 3000-generatie uit de doeken doen, gevolgd door vele laptopfabrikanten die beide componenten mee zullen nemen in hun line-up voor het komende (half)jaar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Is een grap toch KFConsole. Ff serieus nou! Krijgen we nu ook Mconsoles?

0
test

@GoofyZ3 ojee... geef ze nou geen ideeën! 😂

0
test

@GoofyZ3 Ik blijf ook sceptisch, maar het lijkt er toch echt op dat ze dit willen/gaan produceren. Zal wel om een beperkte marketingstunt-oplage gaan, à la de Xbox Series X-koelkast.

0
test

Kan ik daar ook patat in bakken?

0
test

@Zarniwoop Denk dat je er hoogstens stukjes aardappel zompig in kan laten worden, maar verwacht eerlijk gezegd ook niet veel meer culinaire kwaliteit wat betreft de kip.

0

Aanbevolen voor jou