Intel voegde Arc A3-desktopkaarten eventjes aan website toe

Intel voegde Arc A3-desktopkaarten eventjes aan website toe

Voor een kort moment toonde Intels eigen website een 'Intel Arc A3'-segment voor desktops; niet veel later werd de toevoeging teruggedraaid.

Het segment werd afgebeeld naast een knop naar het Intel Arc A-segment voor laptops, op de officiële Intel Arc-website. De Arc A-gpu's voor laptops trapten officiëel af in april; voor het desktopsegment daagt de deadline om Q2 van 2022 te halen. Het toevoegen en direct weer verwijderen van het A3-segment is daarin wel een eerste teken van leven voor de nieuwe videokaarten.

In een recente blogpost had Intel al aangegeven dat de eerste Arc-desktopkaarten een vertraging in beschikbaarheid oplopen. De Arc A3-reeks dient inderdaad als eerste te lanceren in dit kwartaal, als zijnde Intels budgetaanbod. De kaarten in de A3-reeks dienen echter allereerst te verschijnen in China, exclusief voor gepartnerde systeembouwers. Vermoedelijk worden de goedkopere Arc-kaarten voorlopig niet wereldwijd verscheept, laat staan los verkocht. 

Naar al het schijnt zijn de Intel Arc A380- en A310-kaarten reeds onderweg, zij het in beperkte vorm. De mogelijk stotterende uitrol spiegelt die van Intels eerste laptop-gpu's: die waren een lange tijd slecht te verkrijgen buiten de Aziatische markt en zijn nog steeds niet bepaald voltallig in omloop. 

Los van Intels eigen doen en laten, voorspellen hardnekkige geruchten dat Intel Arc nog meer uitstel op zal lopen. Van de zeven verwachte desktopkaarten zou een groot deel mogelijk pas in Q3 van 2022 verschijnen, een kwartaal later dan Intels eigen, mogelijk te ambitieuze roadmap. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou