Intel Arc-gpu's vereisen minstens Comet Lake- of Ryzen 3000-cpu
Gamer.nl
Nieuws

Intel Arc-gpu's vereisen minstens Comet Lake- of Ryzen 3000-cpu

In de aanloop naar meer Arc-gpu's heeft Intel systeemvereisten gedeeld: cpu's met Resizable BAR zijn vereist voor compatibiliteit.

Op papier werken de eerste Intel Arc-gpu's ook met alternatieve processoren, maar de videokaarten zijn zonder Resizable BAR (dan wel AMD's Smart Access Memory) vele malen minder efficiënt. Vroege recensies van de Intel Arc A380 gaven daar eerder dit jaar al blijk van. Zonder de mogelijkheid om de complete framebuffer van de gpu te delen met de cpu, worden grafische prestaties aanzienlijk verminderd.

Intels eerste Arc-gpu's leunen daardoor zwaar op de compatibiliteit van de processor. Op Intels eigen ondersteuningspagina (aangetroffen door Hardware Info) worden daarom ook eisen gesteld aan het systemen waar Arc-gpu's fatsoenlijk op werken. 

In grote lijnen wordt minimaal een tiende generatie Intel Core- (Comet Lake) of een AMD Ryzen 3000-processor vereist. In het geval van AMD-systemen vallen de 3000G-modellen buiten de boot, alsmede moederborden ouder dan AMD's 500-serie chipsets.

©GMRimport

Intel geeft daarbij aan dat ondersteuning voor andere systemen mogelijk nog volgt. Desalniettemin is aannemelijk dat systemen zonder Resizable BAR (of AMD's alternatief) niet op toekomstige ondersteuning kunnen rekenen. De nieuwe gpu's lijken vooralsnog gebouwd voor enigszins moderne implementaties; pc's van ouder dan vijf à zes jaar zullen voorlopig weinig baat hebben bij Intels videokaarten.

Intels eerste desktopkaart, de Arc A380, is in China al enige tijd verkrijgbaar. Aanstaande 12 oktober verschijnt het vlaggenschip, de Intel Arc A770 (met 8 GB of 16 GB videogeheugen), voor het wereldtoneel, met een vanafprijs van 329 dollar.

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Fire Emblem: The Sacred Stones aan Nintendo Switch Online toegevoegd
Gamer.nl
Nieuws

Fire Emblem: The Sacred Stones aan Nintendo Switch Online toegevoegd

Abonnement op uitbreidingspakket is ook vereist

De klassieke rpg Fire Emblem: The Sacred Stones is nu speelbaar via Nintendo Switch Online.

Fire Emblem: The Sacred Stones kwam in 2004 uit in Japan en het jaar erop in Europa en de Verenigde Staten. In de game ligt het koninkrijk Renais in puin na de plotselinge invasie van een voormalige bondgenoot.

De koninklijke erfgenamen Eirika en Ephraim gaan er op uit om Renais opnieuw op te bouwen en het duistere geheim achter de oorlog in hun thuisland te achterhalen. Het betreft het achtste deel in de Fire Emblem-reeks en het tweede deel dat ook buiten Japan uitkwam.

Het gaat om een Game Boy Advance-game, en het spel verschijnt dan ook in de GBA-app op Nintendo Switch Online. Daar is dus niet alleen een abonnement op de online dienst voor nodig, maar ook op het uitbreidingspakket.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Palworld-maker haalt Ark en Fallout aan rondom Pokémon-rechtszaak
Gamer.nl
Nieuws

Palworld-maker haalt Ark en Fallout aan rondom Pokémon-rechtszaak

Nintendo registreerde verschillende patenten na de release van Palworld

Palworld-ontwikkelaar Pocketpair claimt dat het bestaan van gamefranchises als Fallout, Ark: Survival Evolved en Tomb Raider aan om aan te geven dat de aanklacht van Nintendo ongeldig is.

Afgelopen september bleek dat Nintendo en The Pokémon Company Pocketpair voor de rechter sleept. Palworld wordt sinds release vaak vergeleken met Pokémon. Afgelopen november bleek dat de aanklacht gebaseerd is op geschonden patenten die Nintendo na de release van Palworld heeft aangemaakt.

Pocketpair heeft in een reeks reacties op de aanklacht (via VGC) gemeld dat die patenten nooit aangemaakt hadden mogen worden, aangezien er al allerlei games bestonden die de gameplaymechanismen die door deze patenten worden omschreven bevatten. Volgens Pocketpair hebben games als Ark: Survival Evolved, Octopath Traveler, Pikmin 3, Far Cry 5, Titanfall 2 en Tomb Raider dergelijke mechanismen.

Volgens Pocketpair was het voorheen in games als Pikmin 3, Far Cry 5 en Tomb Raider al mogelijk om allerlei objecten te gooien - net zoals het gooien van een bal in Pokémon en een Pal Sphere in Palworld. In games als Titanfall 2 en Rune Factory 5 is het daarnaast mogelijk om een monster te vangen en ze weer vrij te laten. Daarbij zou het in games als Octopath Traveler, Monster Super League en de Nukamon-mod voor Fallout mogelijk zijn om personages te 'vangen'.

Hoewel bovenstaande voorbeelden natuurlijk niet precies hetzelfde zijn als in Palworld en Pokémon, hoopt Pocketpair hiermee de door Nintendo aangemaakte patenten ongeldig te laten verklaren, of in ieder geval aan de rechter aan te tonen dat de patenten niet volstaan om Nintendo en The Pokémon Company te laten winnen.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!