Half-Life 2-acteur Louis Gossett Jr. overleden

Half-Life 2-acteur Louis Gossett Jr. overleden

Hij speelde de rol van de Vortigaunts

Acteur Louis Gossett Jr. - bij gamers onder andere bekend van zijn stemwerk in Half-Life 2 - is op 87-jarige leeftijd overleden.

In Half-Life 2 en Episode 1 sprak hij de stemmen van de Vortigaunts in, vriendelijke buitenaardse wezens waar spelers op stuiten. Zover bekend heeft hij verder geen stemwerk verricht voor andere games.

Gossett Jr. heeft echter ruimschootse acteerervaring op het toneel en in films. Hij speelde bijvoorbeeld in het klassieke toneelstuk A Raisin in the Sun, en won een Oscar voor zijn rol in An Officer and a Gentleman. Hij was daarmee zelfs de eerste zwarte man die de prijs won. Voor zijn rol in de televisieserie Roots won hij een Emmy.

Het is niet publiekelijk bekendgemaakt waar Gossett Jr. aan overleden is.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik mocht hem altijd graag zien spelen. Ik kan me nog een tv film herrineren over mensen die bij een snuf film werden vermoord en dat hij als detective moest oplossen. Geen idee hoe die heette. (Update: Sleep well professor Oliver heet de film en hij speelt dus een professor ipv een detective) En natuurlijk de Iron Eagle films!

[Reactie gewijzigd door mole28 op 1 april 2024 - 14:37]

1
test

En laten we zeker niet de zeer vermakelijke film Firestarter samen met Chuck Norris vergeten, zo jammer dat er toen nooit een vervolg van is geweest.

0

Aanbevolen voor jou