Free-to-play-shooter Splitgate 2 voor pc en consoles onthuld

Free-to-play-shooter Splitgate 2 voor pc en consoles onthuld

De game komt in 2025 uit en draait net als het origineel om portalen

Ontwikkelaar 1047 Games heeft een vervolg op de free-to-play-multiplayershooter Splitgate onthuld.

Het origineel verscheen in 2019 en draaide om het gebruik van portalen tijdens de multiplayergevechten. De game werd voor een deel ontwikkeld als een schoolproject en werd uiteindelijk meer dan 22 miljoen keer gedownload op pc en consoles. In 2022 werd al gemeld dat de focus naar een vervolg zou gaan, maar de echte onthulling heeft deze week plaatsgevonden.

Splitgate 2 wordt ontwikkeld door een ervaren team en moet "een herkenbaar maar tegelijk compleet nieuwe ervaring bieden aan fans". Onder de ontwikkelaars vallen mensen die onder andere bij Bungie, EA, Riot Games, Activision en 343 Industries hebben gewerkt.

Splitgate 2 wordt geheel in Unreal Engine 5 ontwikkeld. Spelers doen mee aan de zogeheten Sol Splitgate League in de toekomst, wat zich uit in vier-tegen-vier-gevechten met een eerstepersoonsaanzicht en zoals gezegd het gebruik van portalen om de vijand te slim af te zijn. Spelers kunnen deze portalen met een geweer creëren.

Geïnteresseerden kunnen nu alvast de Splitgate 2 Companion-app downloaden via de App Store en Google Play Store. Daarin wordt meer informatie gegeven over het universum van de games en kan men alvast sparen voor in-game beloningen voor wanneer de game uitkomt. Ook bevat het een stripverhaal over de personages die in Splitgate 2 voorkomen.

Splitgate 2 moet ergens in de loop van 2025 uitkomen op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou