Er zijn in 2023 meer dan 14.000 games op Steam uitgekomen

Er zijn in 2023 meer dan 14.000 games op Steam uitgekomen

Een stijgende lijn

In 2023 zijn er 14.530 games op Steam uitgebracht - een nieuw record.

Dat blijkt uit cijfers van SteamDB. Het vorige record van Steam lag op 2022, toen er meer dan 12.000 games op het digitale platform werden uitgebracht. Daarbij verschenen er in oktober 2023 de meeste games van het jaar, namelijk 1324 spellen.

De grafiek op SteamDB toont duidelijk dat er jaarlijks steeds meer spellen op Steam verschijnen. Dat lijkt in 2024 niet anders te zijn, want op moment van schrijven zijn er al 160 games uitgekomen - en waarschijnlijk zijn het er inmiddels meer.

Valve wordt dan ook steeds soepeler in het toelaten van games op de service. Ook worden ontwikkeltools steeds gestroomlijnder, waardoor meer mensen games kunnen ontwikkelen. De keerzijde is dat veel Steam-gebruikers de winkel steeds onoverzichtelijker vinden worden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

"De keerzijde is dat veel Steam-gebruikers de winkel steeds onoverzichtelijker vinden worden. - Haha, jaja, oftewel, ik wordt overspoeld met hentai shit, slechte games die niemand wil spelen en allerlei zooi... 😂

0
test

Nooit last van, vind de frontpage altijd wel goed werken. :)

0
test

@Redactie: ik vind die 14.000+ games per jaar wel een interessant gegeven, er is (net als bij muziek of boeken) veel meer content dan je in 1 leven kunt consumeren (waarbij smaken gelukkig verschillen en beperkt zijn). Alle bedrijven (op een paar passion-projects na misschien) achter deze 14.000+ games verwachten er winst mee te maken, anders zouden ze niet aan de ontwikkeling beginnen. Maar wie zijn de "verliezers" die het financieel niet redden en waarom? Zou dat iets interessants zijn voor een artikel? In 2015 stopte Game Oven er mee, zij hebben toen nog een mooi stuk geschreven over het hoe en waarom van het stoppen, vond dat erg leerzaam.

0

Aanbevolen voor jou