Epic Games Store-databaselek toont potentiële onaangekondigde pc-games

Epic Games Store-databaselek toont potentiële onaangekondigde pc-games

Waaronder mogelijk pc-versies van Red Dead Redemption, Bioshock 4 en The Last of Us 2

Er is een lijst online verschenen afkomstig uit de Epic Games Store-database waarin allerlei nog onaangekondigde pc-games werden vermeld.

De lijst verscheen op EpicDB, een website vergelijkbaar met SteamDB. Epic Games kwam er achter dat gegevens uit de database die nog niet online mochten verschijnen, via die site toch publiekelijk werden gemaakt. Epic Games heeft inmiddels een update doorgevoerd (via Eurogamer) waardoor deze informatie in de toekomst meer naar buiten kan komen, en de site in kwestie is nu offline.

Het kwaad is echter al geschied: er werden diverse onaangekondigde games naar buiten gebracht. Het grootste gedeelte van die games werd weergegeven via projectnamen in plaats van de uiteindelijke naam, al gold dat niet voor alle uitgelekte games. Zo lijkt Saber Interactive aan een nieuw Turok-project te werken, al is niet duidelijk of het om een compleet nieuwe game of een remaster gaat.

Qua uitgelekte projectnamen wisten mensen met enig speurwerk ook te achterhalen waar ze mogelijk voor stonden. Zo wordt er al geruime tijd aan een nieuwe Bioshock-game gewerkt, en verscheen die in de database onder de codenaam 'Parkside'. Ook werd een Sony-project genaamd 'Utah' gevonden, wat waarschijnlijk voor de pc-versie van The Last of Us: Part 2 staat. Onlangs gingen er nog geruchten dat de pc-versie al een tijdje klaarligt. Verder lijken er mogelijke projectnamen voor een pc-versie van Final Fantasy 16 en een remake van Final Fantasy 9 te zijn gevonden.

Een andere interessante projectnaam was 'Semla' van Rockstar Games. Oplettende gamers kwamen er achter dat de bestandsgrootte van deze game vergelijkbaar is met Red Dead Redemption 1 op de PlayStation 4, en dus speculeert men dat er weldegelijk een pc-versie van de openwereldgame in aantocht is.

Andere projectnamen die werden gevonden maar waar nog geen duidelijke betekenis voor is, zijn 'Butterkaka' van SquareEnix, 'Porridge', 'Croquembounce' en 'CurlyWurly' van Sega, 'Chimichanga' van Saber Interactive en 'Profiterole' en 'Puffpastry' van Ubisoft.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

En wederom popt de Final Fantasy IX remake op. Die stond ook al in de Nvidea leak.

0
test

Neem aan de je "NVIDIA" bedoeld.

0

Klopt, beetje zinloos dit vind je nie? We weten allemaal wat ie bedoelt. Laat lekker zitten.

0

ik neem aan dat je ‘bedoelt’ bedoelt? En je ‘dat’ ipv ‘de’ bedoelt? En je ‘ik neem’ ipv ‘neem’ bedoelt?

[Reactie gewijzigd door KloptNietWatJeZegt op 12 juni 2024 - 18:54]

0
test

Ik bedoelde Nivea, excuses voor de verwarring

0

Aanbevolen voor jou