Elijah Wood speelt Scarecrow in Batman: Arkham Shadow
Nieuws

Elijah Wood speelt Scarecrow in Batman: Arkham Shadow

Game is vanaf vandaag verkrijgbaar voor Meta Quest 3

Acteur Elijah Wood heeft een rol in het vandaag verschenen Batman: Arkham Shadow. Hij speelt de rol van Dr. Jonathan Crane - oftewel Scarecrow.

Wood - bekend van onder andere de Lord of the Rings-trilogie - maakte dit nieuws bekend via een videobericht. Hij meldde daarbij het volgende: "Toen (ontwikkelaar) Camouflaj mij benaderde om mij te casten, was ik meteen geïnteresseerd vanwege meerdere redenen. Ik ben een gigantische Batman-fan - de films, games, comics en ik verzamelde speelgoed toen ik jong was - en was gefascineerd door het feit dat het volgende hoofdstuk in de Arkham-reeks geheel in vr wordt gemaakt."

Wood laat daarbij weten dat hij meteen geïnteresseerd dat hij ook voor de rol koos omdat hij voor het eerst motion capturing kon ervaren. "En het is natuurlijk een verrukkelijke mogelijkheid om zo'n iconisch personage te spelen. Ik kan niet wachten om jullie reacties te zien en het zelf te ervaren ten spelen." De ontwikkelaar van de game laat in onderstaande video daarnaast weten dat ze vanaf het begin af aan al Wood in het achterhoofd hadden voor de rol.

Batman: Arkham Shadow is vanaf vandaag speelbaar op Meta Quest 3-headsets. Het spel is een prequel op Arkham Asylum, al speelt de game zich wel later af dan Arkham Origin. De game heeft een eerstepersoonsperspectief en laat spelers allerlei moves doen die horen bij Batman, waaronder het gebruik van diverse gadgets.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Sony wilde Crimson Desert tijdelijk exclusief voor PlayStation maken
Nieuws

Sony wilde Crimson Desert tijdelijk exclusief voor PlayStation maken

Ontwikkelaar Pearl Abyss besloot de game toch maar zelf uit te geven

Sony was blijkbaar van plan om de aankomende actie-adventuregame Crimson Desert tijdelijk exclusief te maken door het spel uit te geven. Ontwikkelaar Pearl Abyss sloeg dat aanbod echter af.

Dat blijkt uit een ResetEra-vertaling van een gesprek tussen de Zuid-Koreaanse ontwikkelaar en investeerders. De ontwikkelaar meldt daarbij dat Sony contact met hen opnam met de vraag of ze Pearl Abyss konden uitgeven. Daarbij zou de game een jaar console-exclusief voor PlayStation blijven en gedurende die tijd niet op Xbox verschijnen.

De ontwikkelaar liet weten dat het aanbod aanlokkelijk was vanwege Sony's marketingmogelijkheden en andere facetten. Uiteindelijk besloot Pearl Abyss echter toch om de game zelf uit te brengen. "In dergelijke contracten is dertig procent van de winst bestemd voor het tarief benodigd om op een console te verschijnen, en de overige zeventig procent wordt verdeeld tussen de ontwikkelaar en de uitgever. Aangezien we al de mogelijkheid hebben om zelf games wereldwijd uit te geven, leek het ons slimmer om het zelf te doen."

Uit de vertaling blijkt ook dat Shift Up, tevens een Zuid-Koreaanse ontwikkelaar en bekend van het eerder dit jaar uitgekomen Stellar Blade, een soortgelijk aanbod kreeg en die wel heeft aangenomen, waardoor die game vooralsnog alleen op PlayStation 5 en pc beschikbaar is. Pearl Abyss benadrukt wel dat de situatie iets anders is - Shift Up had namelijk geen mogelijkheid om de game op een andere manier uit te geven.

Crimson Desert speelt zich af in hetzelfde universum als Black Desert Online, de populaire mmo van Pearl Abyss. De ontwikkelaar belooft een focus op verhaalvertelling en intense actie. Spelers volgen een groep huurlingen die op hun reis door het continent Pywel vele personages tegen het lijf lopen. De game komt als het goed is ergens in het tweede kwartaal van 2025 naar pc en consoles. Pearl Abyss werkt ook aan het kleurrijke DokeV - die game moet volgens de ontwikkelaar ongeveer achttien maanden na Crimson Desert uitkomen.

Afgelopen maand verscheen er bijna een uur aan gameplay van Crimson Desert. Die video kan hieronder worden bekeken.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Beelden van Pokémon-multiplayergame gelekt
Nieuws

Beelden van Pokémon-multiplayergame gelekt

Spelers zouden kunnen schieten en op pokémon kunnen rijden

Aan de hand van de Game Freak-hack zijn er beelden van een Pokémon-multiplayergame online verschenen.

Toen de eerste informatie van de Game Freak-hack naar buiten kwam, werd al gemeld dat er een Pokémon-multiplayergame in ontwikkeling is in samenwerking met ILCA, dat eerder Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl maakte. Deze game, die wat weg zou hebben van Splatoon, draagt blijkbaar de projectnaam 'Synapse'.

Nu zijn er daadwerkelijk bewegende beelden van deze multiplayergame online gedeeld, onder andere via X-account Centro Leaks. De beelden zijn nadat ze gisteren werden gedeeld inmiddels weer verwijderd, volgens het account om Centro Leaks te beschermen.

Op de beelden is te zien dat trainers kunnen rondrijden op diverse pokémon, zoals Decidueye, Garchomp en Electrivire. Deze pokémon kunnen aangepast worden met diverse outfits. Ook kunnen pokémon tegen elkaar vechten - er zijn zelfs coöperatieve gevechten aanwezig. Spelers zouden zelfs een soort speelgoedgeweren kunnen gebruiken. Verder zou de game zowel in ontwikkeling zijn voor Nintendo Switch als smartphones.

Synapse is maar één van de elementen die uit de hack naar voren is gekomen. Zo heeft de tiende generatie Pokémon-games 'Gaia' als codenaam (met twee versies, 'K' en 'N'), en heeft Pokémon Legends Z-A 'Ikkaku' als projectnaam. Daarbij wordt er in de gelekte data ook melding gemaakt van de console waarop de nieuwe generatie Pokémon-games verschijnen. Deze zou de codenaam 'Ounce' dragen - een naam die al eerder is gelekt en zou slaan op de Switch-opvolger. Door de hack is ook de broncode voor uitgekomen games als Pokémon Black and White 2 en Pokémon HeartGold en SoulSilver gelekt, en zijn er ongebruikte assets van deze games op internet verschenen. De hacker claimt ook een speelbare versie van het aankomende Pokémon Legends Z-A te hebben, al claimt de persoon dit niet te willen verspreiden.

Game Freak heeft onlangs bevestigd dat het bedrijf inderdaad gehackt is. Naast gelekte informatie over bestaande en toekomstige games zijn er ook 2.606 namen en e-mailadressen van werknemers gestolen. Game Freak verontschuldigde zich voor de situatie en geeft aan de beveiliging te verbeteren.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!