Eerste Intel Arc-vlaggenschip gespot met 2,4 GHz kloksnelheid

Eerste Intel Arc-vlaggenschip gespot met 2,4 GHz kloksnelheid

Een gelekte benchmark met het eerste vlaggenschip van Intel Arc-gpu's toont aan dat het prototype maximaal op 2,4 GHz kloksnelheid draait. Qua prestaties scoort Intels videokaart-sample een tik lager dan voorheen werd verwacht.

De benchmark in kwestie is Geekbench 5 in OpenCL, waarvan de resultaten aangetroffen werden op de publiekelijk beschikbare Geekbench Browser. Op de resultatenpagina wordt gespecificeerd dat het om een Intel-gpu zou gaan met 512 rekeneenheden, een maximale frequentie van 2,4 GHz en 12,7 GB aan videogeheugen. 

De hoeveelheid aanwezige rekenkernen verklapt dat het hier hoogstwaarschijnlijk om de DG2-512EU-chip gaat, welke het topmodel uit de Intels eerste Alchemist-generatie moet vormen. De nog altijd mysterieuze desktop-gpu zou volgens ingewijden mogelijk hernoemd kunnen worden tot 'Intel Arc a700'.

Wat eindstand betreft, scoort dit mogelijke prototype slechter dan voorheen verwacht werd van de DG2-512EU. Eerdere, gelekte benchmarks hadden Intels vlaggenschip vergelijkbaar aan Nvidia's GeForce RTX 3070 (Ti) geschat, terwijl de Geekbench 5-eindstand meer overeenkomt met de RTX 2070 of RTX 2060 Super. 

Uitslag van een Geekbench 5-benchmark in OpenCL met een vroege sample van de DG2-512EU-gpu van Intel.

Neem het met een korrel zout; vroege benchmarks zijn vaak gebaseerd op gelimiteerde prototypes van videokaarten. Bovendien is Geekbench 5 niet zo zeer een op gaming geörienteerde beproeving, maar eerder eentje voor creatieve toepassingen en ai-taken. Desalniettemin blijven Nvidia's videokaarten daarin blijkbaar beter presteren.

Ook zou de paring met een ietwat oudere Core i5-9600K-processor en traag geklokt werkgeheugen de benchmark niet bepaald een duw in de rug hebben gegeven, al is en blijft de gpu indicatief voor de eindstand. 

Intels eerste Arc-producten staan nog altijd op de planning een spoedige uitrol in 2022. De laptop-gpu's zouden dit kwartaal nog moeten verschijnen, gevolgd door een desktop-aanbod — waar ook dit DG2-512EU-vlaggenschip onder valt — voor het tweede kwartaal van dit jaar. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik neem deze benchmarks zoals beschreven in het artikel echt met een korrel zout. Desondanks zou dit wel teleurstellend zijn voor diegene die hier op zitten te wachten. Nogmaals desondanks zal hij toch wel goed verkopen aangezien mensen gewoon een gpu nodig hebben.

0
test

@do365nic Precies dat, inderdaad. Of de daadwerkelijke prestaties straks met een RTX 2060 of een RTX 3070 Ti te vergelijken zijn, die eerste lading desktop-gpu's heeft zichzelf al lang en breed verkocht.

0
test

Valt vies tegen dan, tussen een 2060S en 2070. We gaan het zien in de benchmarks van echte de reviewers.

0

Aanbevolen voor jou